SUA: Condamnarea medicului lui Michael Jackson, confirmată în apel

O curte de apel californiană a confirmat miercuri condamnarea medicului lui Michael Jackson pentru "omor involuntar", apreciind că comportamentul doctorului i-a "demonstrat culpabilitatea", transmite France Presse.

16 ian. 2014, 09:26
SUA: Condamnarea medicului lui Michael Jackson, confirmată în apel

Conrad Murray, condamnat în noiembrie 2011 la patru ani de închisoare-şi eliberat toamna trecută ca urmare a unei reduceri a pedepsei – a făcut apel împotriva condamnării sale, susţinând că dovezile privind culpabilitatea sa au fost insuficiente şi că juriul a fost izolat pe toată durata procesului.

Într-o decizie unanimă, trei judecători ai curţii de apel din al doilea district al Californiei au confirmat condamnarea şi au criticat comportamentul medicului. „Declaraţiile false” ale lui Conrad Murray şi „eforturile sale pentru a curăţa” camera lui Michael Jackson înainte de sosirea poliţiei „sunt dovada unui sentiment de culpabilitate”, au apreciat judecătorii în decizia lor.

Michael Jackson a murit la Los Angeles la 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care îl folosea pe post de somnifer cu complicitatea medicului său. „Lipsa de grijă (a doctorului Murray) pentru sănătatea şi siguranţa lui Jackson a fost demonstrată în timpul procesului, fie că a fost vorba despre maniera în care i-a administrat un mare număr de medicamente periculoase lui Jackson (…) fie despre modul în care l-a lăsat pe Jackson nesupravegheat”, au explicat judecătorii.

„Dovezile au arătat că Jackson era o victimă vulnerabilă şi că Murray se bucura de o poziţie de încredere, încredere pe care a abuzat-o atunci când a mers împotriva standardelor de conduită profesională”, potrivit aceleiaşi surse.