SUA: Directoarea Secret Service a demisionat

Julia Pierson, directoarea Secret Service - serviciul de elită pentru protecţia preşedintelui Statelor Unite -, a demisionat miercuri după mai multe scandaluri legate de securitatea de la Casa Albă şi o recentă pătrundere în incintă, a anunţat ministrul său titular, Jeh Johnson.

01 oct. 2014, 20:13
SUA: Directoarea Secret Service a demisionat

Directoarea Secret Service a recunoscut marţi deficienţe ‘inacceptabile’ în serviciul său, însărcinat cu protecţia preşedintelui SUA şi a familiei acestuia.

Pe 19 septembrie, un individ a escaladat gardul de la Casa Albă şi a reuşit să pătrundă în clădire fără ca Secret Service să reuşească să îl oprească.

Barack Obama a numit prima femeie la conducerea serviciului de securitate al Casei Albe, în cei 148 de ani de existenţă a acestuia. Obama a optat pentru Julia Pierson, o veterană a serviciilor secrete, a cărei carieră în serviciile de securitate a înflorit în Florida, după ce conducerea anterioară s-a compromis, agenţii de pază ai preşedintelui fiind implicaţi în multe scandaluri sexuale care au ajuns publice, stârnind dezaprobare.

Pierson, în vârstă de 53 de ani, l-a înlocuit pe Mark Sullivan, care s-a retras luna trecută, după ce a condus agenţia de securitate a preşedintelui timp de 7 ani. Odată cu instalarea unei femei în fruntea Secret Service, Obama a vrut să transmită mesajul că nu va mai fi tolerată cultura macho în cadrul acestor servicii.