SUA îi vor transmite Phenianului un CALENDAR cu CERINŢE SPECIFICE privind programul denuclearizării

Statele Unite vor transmite în curând un calendar Coreei de Nord cu 'cerinţe specifice' pentru Phenian după summitul istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat un oficial al Departamentului Apărării, potrivit Reuters.

25 iun. 2018, 09:53
SUA îi vor transmite Phenianului un CALENDAR cu CERINŢE SPECIFICE privind programul denuclearizării

Oficialul, care a vorbit cu un grup restrâns de jurnalişti înaintea unui turneu în Asia în această săptămână a secretarului apărării Jim Mattis, nu a precizat detaliile, dar a sugerat că acest calendar va fi suficient de rapid pentru a clarifica nivelul de angajament al Phenianului, potrivit Agerpres.

„Vom şti foarte curând dacă vor acţiona cu bună credinţă sau nu”, a afirmat oficialul, sub protecţia anonimatului. „Vor exista cerinţe specifice şi un calendar specific când vom prezenta Coreei de Nord conceptul nostru privind implementarea acordului de la summit”, a adăugat sursa citată.

Citeşte şi Phenianul face concesii: Câte O SUTĂ de persoane despărţite în Războiul Coreei se vor reuni în August, în Coreea de Nord

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus săptămâna trecută că cel mai probabil va efectua nu peste mult timp o nouă vizită în Coreea de Nord în încercarea de a detalia angajamentele asumate la summitul din 12 iunie din Singapore dintre Trump şi Kim.

La summitul din Singapore, prima întrevedere între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean, Kim şi-a reafirmat angajamentul de a acţiona pentru o denuclearizare completă a Peninsulei Coreene, iar Trump a declarat că va opri exerciţiile militare comune SUA-Coreea de Sud.