SUA impun sancţini împotriva a 18 persoane şi entităţi în legătură cu programul balistic al Iranului

Statele Unite ale Americi au impus sancțiuni împotriva a 18 indivizi și entități ca urmare a susținerii acestora pentru programul de rachete balistice și alte activități militare ale Iranului, a anunțat marți Departamentul de Stat american.

18 iul. 2017, 15:52
SUA impun sancţini împotriva a 18 persoane şi entităţi în legătură cu programul balistic al Iranului

Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ‘activitățile ‘nocive’ ale Iranului în întregul Orient Mijlociu, care subminează stabilitatea, securitatea și prosperitatea regională’, inclusiv prin sprijinul acordat grupurilor teroriste, regimului sirian și rebelilor houthi din Yemen.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, a acuzat Iranul că testează și dezvoltă rachete balistice în semn de ‘sfidare directă’ a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU. Noile sancțiuni au fost impuse ca ‘răspuns la aceste amenințări iraniene continue’, a spus ea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ministrul de Externe de la Teheran speră că războiul din Yemen nu se va transforma într-un conflict direct Iran-Arabia Saudită

Printre entitățile vizate se numără două organizații având legături cu Corpul Gărzilor Revoluției Islamice. Unele dintre entitățile vizate au fost implicate în programele balistice iraniene, în alte achiziții militare sau în activități de sprijin pentru Corpul Gărzilor Revoluției Islamice.

Anunțul Departamentului de Stat al SUA survine după ce Washingtonul a certificat luni faptul că Teheranul și-a îndeplinit angajamentele în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015.