SUA: Pacientul infectat cu Ebola a venit în contact cu copii

Un pacient, diagnosticat cu întârziere, în Texas, ca fiind purtător al virusului Ebola, a fost în contact cu mai multe persoane, printre care copiii aflaţi în prezent sub strictă supraveghere medicală, au informat miercuri reponsabili americani, citaţi de AFP, citată de Agerpres.

01 oct. 2014, 20:33
SUA: Pacientul infectat cu Ebola a venit în contact cu copii

‘Am fost informaţi că mai mulţi copii de vârstă şcolară au fost în contact cu pacientul’, a declarat guvernatorul Texasului, Rick Perry, în cursul unei conferinţe de presă. ‘Ei se află sub supraveghere la domiciliu pentru a detecta eventuale simptome ale bolii’, a adăugat el.

‘Ştiu că părinţii sunt foarte îngrijoraţi’, a mai afirmat guvernatorul fără să precizeze când au avut loc contactele. ‘Infecţia nu se poate transmite dacă persoana infectată nu prezintă simptome’, a ţinut să sublinieze Rick Perry.

Pe de altă parte, o persoană apropiată bolnavului este strict supravegheată de medici, a informat miercuri directorul serviciilor de sănătate din comitatul Dallas.

‘Avem, poate, un alt caz de Ebola, care este un apropiat al primului pacient’, a menţionat Zachary Thompson într-un interviu acordat unui post local de televiziune.

Citeşte şi ALERTĂ în Statele Unite: EBOLA a ajuns pe CONTINENTUL AMERICAN

CDC (Centrul federal pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) ‘nu este la curent’ cu acest caz suspect, a declarat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al agenţiei americane.

‘În prezent, acţionăm împreună cu autorităţile sanitare locale din Texas pentru a încerca să stabilim persoanele cu care acest pacient a fost în contact’, a adăugat el.

Bolnavul, un bărbat a cărui naţionalitate nu a fost precizată, a efectuat o vizită în Liberia, iar pe 19 septembrie s-a îmbarcat pentru Dallas unde a ajuns a doua zi pentru a face o vizită familiei.

Pe 24 septembrie a început să se simtă rău şi, două zile mai târziu, s-a dus la secţia de urgenţe a spitalului Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas unde, după ce fost examinat de medici, a fost trimis acasă.

Abia pe 28 septembrie a fost din nou internat şi plasat în carantină, a informat CDC. Marţi, două laboratoare au confirmat că el este infectat cu Ebola.

Actuala epidemie de Ebola este cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, cu 3.338 de morţi din totalul de 7.178 de cazuri înregistrate oficial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).