SUA: Pasagerii nu mai au voie să aducă în avion dispozitive electronice

Autorităţile americane vor interzice pasagerilor să ia dispozitive electronice mari în bagajul de mână în cazul zborurilor care decolează din opt ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu destinaţia Statele Unite, relatează BBC News online.

21 mart. 2017, 06:49
SUA: Pasagerii nu mai au voie să aducă în avion dispozitive electronice

SUA interzic pasagerilor să aducă dispozitive electronice la bordul avioanelor din opt ţări. Potrivit unei surse guvernamentale citate de BBC, măsura va afecta nouă companii aeriene care operează de pe zece aeroporturi internaţionale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Presa americană a relatat că interdicţia a fost introdusă pe baza unor informaţii colectate de serviciile americane de spionaj.

Interdicţia se aplică la toate dispozitivele electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto şi video şi console de jocuri electronice. Totuşi, pasagerii vor avea în continuare posibilitatea să aducă telefoane mobile în bagajul de mână, potrivit Mediafax.

Departamentul american pentru Securitate Internă a refuzat să comenteze acest subiect, însă sunt indicii că urmează să anunţe măsura în cursul zilei de marţi. Interdicţia a fost dezvăluită luni de compania aeriană Royal Jordanian Airlines şi agenţia publică de ştiri a Arabiei Saudite, potrivit AP.

Citeşte şi Călătoriile cu avionul spre America cu TELEFONUL DESCĂRCAT nu vor mai fi permise

Potrivit unui comunicat al Royal Jordanian Airlines, telefoanele mobile şi dispozitivele medicale sunt admise în bagajul de mână, dar toate celelalte aparate electronice pot fi transportate doar în bagajul de cală. Compania a mai indicat că această măsură se va aplica în cazul zborurilor sale spre New York, Chicago, Detroit, dar şi Montreal (Canada), potrivit Mediafax.

Un oficial american citat de The Associated Press a declarat că interdicţia se referă la toate zborurile spre SUA care decolează de pe zece aeroporturi internaţionale care deservesc oraşele Cairo (Egipt), Ammam (Iordania), Kuweit City (Kuweit), Casablanca (Maroc), Doha (Qatar), Riyadh şi Jeddah ( ambele în Arabia Saudită), Istanbul (Turcia), Abu Dhabi şi Dubai (ambele în Emiratele Arabe Unite).

Oficialul, care a făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, a mai adăugat că interdicţia se va aplica pe termen nedeterminat.