SUA pregătesc un „atac sângeros” împotriva Phenianului. Programul nuclear al Coreii de Nord va fi distrus

Stale Unite pregătesc un "atac sângeros" împotriva Coreii de Nord, ce vizează distrugerea capacităţilor nucleare dezvoltate de liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

21 dec. 2017, 21:23
SUA pregătesc un „atac sângeros” împotriva Phenianului. Programul nuclear al Coreii de Nord va fi distrus

Una dintre opţiunile pe care le au în vedere SUA ar fi distrugerea unui sit de lansare a unei rachete nucleare înainte ca Phenianul să îl folosească pentru un nou test nuclear. Într-un alt scenariu, SUA ar putea distruge depozitele de arme nucleare al Coreii de Nord.

Administraţia Trump mizează şi pe o acţiune de intimidare care să împiedice un eventual gest necugetat ce l-ar avea în vedere preşedintele Kim Jong-Un. Pe de altă parte, americanii iau în calcul şi eventuale negocieri cu regimul de la Phenian, deşi acestea par să nu fie posibile la ora actuală, dar nici excluse la un moment dat.

Citeşte şi Coreea de Nord avertizează că Statele Unite riscă să producă un conflict nuclear

„Pentagonul încearcă să găsească soluţii care să-i permită o lovitură dură, să le atragă atenţia nord-coreenilor şi să le arate că noi vorbim serios”, a declarat o fostă oficialitate a serviciilor de securitate americane publicaţiei The Telagraph.

Săptămâna trecută, senatorul republican Lindsey Graham a declarat publicaţiei Atlantic că sunt 30% şanse ca Trump să folosească opţiunea militară, iar în cazul în care Phenianul ar testa altă armă nucleară, acest procent se va ridica la 70%.