SUA se pregătesc de RĂZBOI. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării

Terorismul şi Rusia "revizionistă" reprezintă provocări majore pentru armata americană, a declarat ministrul american al Apărării, Chuck Hagel, adăugând că armata SUA este pregătită oricând să contracareze aceste două "ameninţări".

16 oct. 2014, 07:45
SUA se pregătesc de RĂZBOI. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării

Şeful Pentagonului a subliniat că prezenţa armatei ruse „la graniţa NATO” este o ameninţare pentru care armata americană trebuie să fie mereu pregătită.

„Provocările pentru armată vor fi mult mai serioase şi mai complicate pe viitor. Ameninţările pe care le reprezintă teroriştii şi combatanţii înarmaţi vor persista încă multă vreme. Dar noi ne confruntăm de asemenea şi cu o Rusie revizionistă, dotată cu o armată modernă şi gata de luptă şi care stă la graniţa NATO„, a afirmat Chuck Hagel.

Putin avertizează Statele Unite că altercaţia asupra Ucrainei ameninţă stabilitatea globală

În septembrie, preşedintele american Barack Obama plasa „agresiunea rusă în Europa” printre principalele ameninţări mondiale, alături de gruparea extremistă Statul Islamic şi virusul Ebola. Moscova, prin vocea ministrului său de externe Serghei Lavrov, a reacţionat ulterior la afirmaţiile liderului de la Casa Albă, afirmând că Rusia a luat notă de faptul că „i s-a atribuit locul al doilea printre ameninţările la adresa păcii şi securităţii internaţionale”.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia s-au degradat semnificativ în contextul conflictului din estul Ucrainei, generând cea mai gravă criză după „războiul rece”.