SUA se pregătesc să înfrunte puternicul uragan Florenţa

Uraganul Florenţa se îndreaptă spre Coasta de Est a SUA; Carolina de Nord şi Carolina de Sud au declarat deja stare de urgenţă. 

10 sept. 2018, 14:58
SUA se pregătesc să înfrunte puternicul uragan Florenţa

Uraganul Florenţa, care devine din ce în ce mai puternic, este aşteptat să ajungă pe Coasta de Est a SUA săptămâna aceasta, iar Carolina de Nord şi Carolina de Sud au declarat deja stare de urgenţă.

 Centrul naţional pentru uragane al SUA a aproximat că Florenţa, care va deveni luni oficial un uragan major „extrem de periculos”, va ajunge pe Coasta de Est joi, 13 septembrie.

Există două riscuri majore conform centrului: furtuna îşi va atinge apogeul pe coastă şi se vor crea inundaţii de la ploile torenţiale masive. Deşi este prea devreme pentru a determina cu exactitate momentul, locul şi magnitudinea acestora, centrul recomandă  autorităţilor locale monitorizarea progresului uraganului şi să se asigure că planurile de urgenţă pot fi implementate.

Încălzirea globală este cauza cea mai probabilă pentru furtunile care devin mai puternice decât în trecut, precum Florenţa, conform Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi a Atmosferei din SUA. Schimbările climatice ridică nivelul mării şi contribuie la ploile torenţiale şi intensitatea furtunilor. Uraganele din viitor vor fi mai intense, avertizează Administraţia.