SUA: Tom Perez a fost ales în funcţia preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat. Mesajul lui Trump

Partidul Democrat l-a ales pe Tom Perez, fost secretar al Muncii în timpul Administraţiei Barack Obama, în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Democrat.

26 feb. 2017, 10:16
SUA: Tom Perez a fost ales în funcţia preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat. Mesajul lui Trump

Tom Perez, primul latinoamerican ales în acest post, a câştigat în faţa congresmanului Keith Ellison în cel de-al doilea tur al alegerilor din cadrul Comitetului Naţional Democrat.

„Într-o zi, când se va studia aceasta era a istoriei americane …şi ne vor întreba: unde aţi fost în 2017 când am avut cel mai prost preşedinte din istoria Statelor Unite? Vom fi capabili să le răspundem că Partidul Democrat unit a condus rezistenţa şi s-a asigurat că acest preşedinte a avut un singur mandat”, a declarat Perez, care are rolul de a pregăti partidul pentru alegerile legislative din anul 2018 şi cele prezidenţiale şi legislative din 2020, potrivit Mediafax.

Perez a fost ales cu 235 de voturi, faţă de cele 200 obţinute de contracandidatul său, Keith Ellison.

Ellison, primul musulman ales în Congresul american, a avertizat că democraţii „nu-şi permit luxul de a părăsi divizaţi această încăpere”.

Citeşte şi Donald Trump nu vrea să stea la aceeaşi masă cu jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă

Fostul preşedinte american Barack Obama a salutat alegerea lui Tom Perez, exprimându-şi convingerea că acesta va reuşi să mobilizeze partidul şi „va pune bazele pentru apariţia unei noi generaţii de lideri democraţi”, informează Mediafax.

După vot, preşedintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj aparent ironic la adresa lui noului preşedinte al Comitetului Naţional Democrat. „Nici nu pot fi mai fericit pentru el, sau pentru Partidul Republican”, a scris Trump pe Twitter.