SUA: Un tren de pasageri a deraiat şi a lovit peronul, în staţie. Trei morţi şi peste 100 de răniţi FOTO şi VIDEO UPDATE

Trenul transporta navetişti şi, potrivit martorilor oculari citaţi de presa americană, circula cu viteză când a intrat în terminalul de la staţia Hoboken, din New Jersey. O persoană a murit în urma accidentului, iar mai multe zeci au fost rănite, potrivit NBC. Ulterior, autorităţile au confirmat moartea a trei persoane. Trenul nu avea iunstalat sistemul de reducere automată a vitezei.

29 sept. 2016, 13:35

Update: Mecanicul trenului, este „grav rănit și colaborează” la anchetă pentru a se determina cauzele accidentului, a declarat guvernatorul statului New Jersey.

Update: Trenul care a deraiat joi în New Jersey nu era dotat cu un sistem de reducere automată a vitezei în zone cu restricţii. Sistemul american de căi ferate trebuie să instaleze acest sistem în toată ţara, dar lucrările decurg mai lent. Termenul limită pentru această dotare a fost prelungit în repetate rânduri şi este în prezent decembrie 2018.

Update: Autorităţile americane au informat că numărul morţilor este de trei persoane.

O persoană a murit şi mai multe zeci sunt rănite. Autorităţile feroviare nu au putut confirma identitatea persoanei decedate şi nu au precizat dacă aceasta este bărbat sau femeie, potrivit NBC.

La locul accidentului au sosit imediat numeroase echipe de salvare. Acestea au informat că sunt peste 100 de răniţi, între care mai mulţi sunt în stare gravă, unii dintre ei chiar în stare critică, potrivit presei americane.

De asemenea, autorităţile nu au o cifră exactă a răniţilor şi nici informaţii despre cauzele accidentului. Se pare că este vorba despre aproximativ o sută de persoane rănite în urma acidentului, când vagoanele trenului au lovit peronul.

NJ Transit declarat că a suspendat traficul trenurilor sale în urma accidentului, precum şi serviciile Path. Mai mulţi călători care se aflau în primele vagoane au transmis pe reţelele sociale informaţia potrivit căreia trenul circula cu mare viteză şi, în loc să reducă viteza în timp ce se apropia de gară, a mărit-o şi mai mult.

Citeşte şi Germania: Tren evacuat după o ameninţare cu bombă. Agresorul a fost arestat

Mai mulţi pasageri au trimis pe reţele de socializare imagini de la locul accidentului. Acesta s-a produs joi, în jurul orei 08:30, într-o perioadă în care traficul în oraş este aglomerat, fiind perioada în care lumea merge la serviciu.

Un martor ocular la teribilul accident a relatat postului NBC New York că a văzut mai multe persoane pline de sânge şi o femeie care fusese prinsă între nişte plăci de beton pe care le dărâmase trenul când intrase în coliziune cu peronul gării.