Subiecte BAC 2015 Limba română, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii

S-a dat startul Bacalaureatului de toamnă cu proba la Limba şi Literatura Română. În total, 55.000 de candidaţi s-au înscris la probele scrise de la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate.

24 aug. 2015, 08:27

Elevii de la profilul Real, care au dat, luni, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerinţe legate de poezia „Dor” scrisă de Nicolae Labiş, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto: gandul.info

La subiectul al doilea, elevii au avut de făcut un text argumentativ privind activităţile umanitare din viaţa tinerilor.

La subiectul al treilea, tinerii au avut de caracterizat un personaj dintr-o nuvelă.

Elevii de clasa a XII-a de la profilul Uman au dat, luni, proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Ce subiecte au avut de rezolvat:

Sursa foto: gandul.info

În a doua sesiune a Bacalaureatului, candidaţii vor susţine examenul doar la probele pe care le-au picat în vară. Astfel, marţi, Bac-ul va continua cu Limba Maternă, miercuri cu proba obligatorie în funcţie de profil (Matematică sau Istorie), iar vineri are loc ultima proba, la alegere.

Candidaţii trebuie să fie în sală până la ora 8:30 şi au la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Afişarea rezultatelor se va face pe 31 august, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, urmând ca notele finale să fie afişate pe 3 septembrie.