SUBIECTE BACALAUREAT 2012 Profesor de istorie: Subiectul III a fost cam mare, cam mult

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 - ISTORIE Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ sau ISTORIE. Subiectele la istorie au fost aflate de RTV.NET şi discutate mai apoi cu un profesor de istorie de la Jean Monnet. Potrivit cadrului didactic, elevii au avut parte de cerinţe nu tocmai uşoare, cel mai dificil fiind subiectul III.

04 iul. 2012, 08:44
SUBIECTE BACALAUREAT 2012 Profesor de istorie: Subiectul III a fost cam mare, cam mult

SUBIECTE BACALAUREAT 2012. Peste 180.000 de candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului de la bacalaureat, dintre care 145.199 de absolvenţi au optat pentru disciplina Matematică, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei.

La ISTORIE, elevii au avut de lucrat Varianta 5, VEZI AICI SUBIECTELE, variantă de dificultate medie, după spusele profesorului Bogdan Stoica.
„Au fost de dificultate medie, nici foarte dificile, nici foarte uşoare. Se putea face, se putea lua o notă bună. Cel mai dificil a fost subiectul III. A fost cam mare, adică de la Gheorghiu Dej trecând prin Ceauşescu până la România democratică postdecembristă, cam mult”, a declarat Bogdan Stoica, profesor de istorie la Liceul Jean Monnet din Capitală.
 
La MATEMATCĂ, ei au avut trei variante pentru cele trei profile: M1, M2 şi M4. Vezi aici ce le-a picat
 
Ministerul Educaţiei a publicat MODELE DE SUBIECTE şi pentru următoarele probele scrise:
 

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la FIZICĂ

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la CHIMIE

ROMÂNIATV.NET a stat de vorbă cu un profesor şi vă spune CE TREBUIE SĂ FACEŢI CA SĂ OBŢINEŢI O NOTĂ BUNĂ, cum trebuie să abordaţi subiectele la bacalaureat şi ce trebuie să faceţi dacă vă blocaţi la un subiect.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie vor fi analizate contestaţiile, iar pe 13 iulie va fi afişarea rezultatelor finale.