SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE BACALAUREAT 2015

SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE BACALAUREAT 2015: Afişarea rezultatelor se va face în 12 martie

06 mart. 2015, 09:32

SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE BACALAUREAT 2015. Simularea probelor scrise s-a încheiat vineri (6 martie) cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate – 42,51 la sută – au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educaţiei Naţonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32 la sută.