SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Vezi ce au avut elevii de citit la limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Elevii de clasa a II-a au susţinut marţi a doua probă de la evaluare. Ministerul Educaţiei Naţionale publică subiectele de la română citit.

08 mai 2018, 11:32
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Vezi ce au avut elevii de citit la limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Prima sesiune de evaluare vizează elevii claselor a II-a și a început luni, 7 mai, cu probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire la aceste discipline au fost susținute în data de 8 mai.

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ CITIT EVALUARE NAŢIOANALĂ 2018- TEST 1

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ CITIT EVALUARE NAŢIOANALĂ 2018- TEST 2

Proba de matematică este programată în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

CLASA A IV-A Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar:
15 mai- limba română
16 mai- matematică
17 mai- limba maternă

CLASA A VI-A Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI):
23 mai- Limbă și comunicare
24 mai – matematică și științele naturii

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscriși în cele trei clase.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

CLASA A VIII-A
CALENDARUL de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul şcolar 2017-2018
04-08 iunie 2018 Înscrierea la evaluarea națională
08 iunie 2018 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
11 iunie 2018 Limba şi literatura română – probă scrisă
13 iunie 2018 Matematica – probă scrisă
14 iunie 2018 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
19 iunie 2018 Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
19 iunie 2018 Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)
20-22 iunie 2018 Soluţionarea contestaţiilor
23 iunie 2018 Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.