Subiecte GEOGRAFIE BACALAUREAT 2013. Profesor: Unele dintre subiecte au fost date şi la simulare

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2013. Absolvenţii de liceu au susţinut, vineri, 5 iulie, proba la alegere a profilului. Peste 55.000 de absolvenţi de liceu au dat examen la geografie. Subiectele au fost aflate de RTV.NET şi discutate mai apoi cu un profesor de geografie la Liceul Logos din Capitală. Potrivit cadrului didactic, elevii au avut parte de subiecte abordabile şi se poate lua cu uşurinţă o notă de 6.

05 iul. 2013, 11:23
Subiecte GEOGRAFIE BACALAUREAT 2013. Profesor: Unele dintre subiecte au fost date şi la simulare

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2013. La proba la alegere a profilului, 56.576 de elevi au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte la geografie.

În urma extragerii s-a ales VARIANTA 2, VEZI AICI SUBIECTELE, subiecte, care după spusele unui profesor de geografie de la Liceul Logos din Capitală, Mirela Dragnea, au fos abordabile.

„Subiectele au fost abordabile, unele dintre subiecte au fost date şi la simulare. la subiectul III s-a dat tot Ungaria ca şi la simulare. Se poate lua cu uşurinţă nota 6. Sunt lucruri de cultură generală”, a declarat Dragnea.

  • „Primul subiect a fost legat de Europa. La subiectul I, punctul A, au avut de identificat poziţia elementelor de geografie umană ale Uniunii Europene, respectiv Belgia şi Sofia. La B şi C, subiectele erau legate de utilizarea reprezentărilor cartografice şi trebuia să facă o corelaţie între acestea şi text. La punctul D au avut prezentarea comparativă a unor elemente de geografie fizică din Europa, respectiv deosebiri climatice între Islanda şi Spania. Pe scurt, subiectele de la I au fost relativ uşoare, mai ales că astea sunt şi în programă, iar elevii erau obişnuiţi cu harta”, a declarat profesoara.
  • „Subiectele de la II aveau cerinţe legate tot de hartă, dar de data asta despre România. Tot cu identificarea unor elemente de geografie fizică şi umană. Punctele b şi c erau de completare şi grilă, apoi au avut din nou elementul de comparaţie cu analiza hărţii. la punctul E au avut uşor”a precizat Dragnea.    
  • „Subiectul III, cel puţin punctul A unde aveau de prelucrat informaţia din reprezentarea grafică, aici practic nu trebuiau să înveţe nimic. Luau datele, dacă ştiau să interpreteze un grafic, şi răspundeau la întrebări. Punctul B a fost la fel, iar la punctul C au avut Ungaria, la fel ca la Simulare. La punctul D, asta care de obicei era cu rezolvare de problemă şi în general îi punea să calculeze densitatea populaţiei, acum nici măcar nu le-a mai dat împărţirea şi le-a zis doar să spună care din cele ţări au densitate mai mare. Se vedea clar din tabel, comparând populaţia cu suprafaţa”, a completat cadrul didactic

Citeşte şi: BACALAUREAT 2013- proba la alegere. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la FIZICĂ
Citeşte şi:
BACALAUREAT 2013- proba la alegere. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la BIOLOGIE
Citeşte şi:
BACALAUREAT 2013- proba la alegere. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la ANATOMIE
Citeşte şi: BACALAUREAT 2013- proba la alegere. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la CHIMIE
Citeşte şi: BACALAUREAT 2013- proba la alegere. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la INFORMATICĂ