Subiecte ISTORIE BACALAUREAT TOAMNA 2014. BAREM Istorie la BAC în august 2014, pe EDU.RO

SUBIECTE ISTORIE BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie. Dintre cei 36.228 de absolvenţi de liceu, 31.845 au susţinut examen la matematică şi 4.383 la istorie, potrivit Ministerului Educaţiei.

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 08:42

SUBIECTE ISTORIE BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Cei peste 4.300 de absolvenţi de clasa a XII-a au primit la examenul la istorie varianta 7. 

BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Metodologia de desfăşurare a examenului de bacalaureat prevede că niciun candidat nu poate intra în sala de examen cu telefon, rucsac, sacoşe sau poşete, manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei care fraudează nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

CITEŞTE ŞI: BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Fiul milionarului Viorel Micula, prins copiind la Limba Română

Vineri, 29 august, este programată proba la alegere a profilului şi specializării E) d).

Afişarea rezultatelor se va face luni, 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Bac 2014, sesiunea toamnă. RECORD de ABSENŢI pentru a doua sesiune a bacalaureatului

BAC 2014 SESIUNE TOAMNĂ. La sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris în total 63.323 de absolvenţi, dintre care 42.121 din promoţia 2013-2014 iar 21.202 din promoţiile anterioare.

La prima sesiune a bacalaureatului au fost prezenţi 151.311 de absolvenţi de liceu din cei 161.682 înscrişi. Înainte de rezolvarea contestaţiilor erau promovaţi 59,25% de absolvenţi de liceu iar după rezolvarea contestaţiilor – 60,65%.

VEZI ŞI: Declaraţia incredibilă a unui elev, după prima probă la BAC 2014, sesiunea de toamnă: Am uitat ce mi-a picat

BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ, modele de subiecte şi bareme pentru Bac 2014

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la MATEMATICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FIZICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la CHIMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la BIOLOGIE şi ANATOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ISTORIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la GEOGRAFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FILOSOFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la PSIHOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la LOGICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la SOCIOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ECONOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

SUBIECTE BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rau şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează.

Potrivit metodologiei de Bacalaureat, după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.