SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A EDU.RO: Emoţii pentru prichindei, părinţi şi bunici

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A: Primii care vor intra în febra testărilor de Evaluare Naţională în semestrul al doilea, după vacanţa de primăvară sunt elevii din clasa a II-a.    

06 mai 2018, 08:21
SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A EDU.RO: Emoţii pentru prichindei, părinţi şi bunici

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A EDU.RO: În cadrul sesiunii de Evaluare Naţională, clasa a II-a, probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi, 8 mai, de testele de citire la cele două discipline.

VEZI SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- TEST 1

VEZI SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- TEST 2

VEZI SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- Limba română scris/Limba maternă pentru minorități scris

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A EDU.RO: Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA CLASA A II-A EDU.RO:. Proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.
 

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor, precizează Ministerul Educaţiei.

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a II-a 2018:

7 mai 2018: Scris – Limba română

Scris – Limba maternă

8 mai 2018: Citit – Limba română

Citit – Limba maternă

9 mai 2018: Matematică

10 mai 2018: Scris – Citit Limba română pentru minorităţile nationale

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de:

DISTRIBUIE

Prima sesiune de evaluare pentru elevii claselor a II-a, a-IV-a și a VI-a începe luni, 7 mai, cu probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 8 mai.

Proba de matematică este programată în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar:

limba română (15 mai),

matematică (16 mai)
limba maternă (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de:

23 mai (limbă și comunicare) și
24 mai (matematică și științele naturii).
„Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, se arată în informarea Ministerului Educației.

Testele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

„Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, susţine sursa citată.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi EN VI.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test la clasa respectivă.

Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscrişi în cele trei clase.

„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, precizează MEN în comunicat.