Militarul mort în Afganistan a fost repatriat. Ceremonie emoţionantă pe aeroport

Sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, a fost repatriat cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat, marţi după-amiaza, pe Aeroportul Internaţional Craiova, unde a avut loc un ceremonial militar şi o slujbă religioasă la care au participat familia şi colegii militarului, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

01 apr. 2014, 15:04
Militarul mort în Afganistan a fost repatriat. Ceremonie emoţionantă pe aeroport

Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, duminică dimineaţă, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă. În urma aceluiaşi atac, au fost răniţi sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru, potrivit Agerpres.

Potrivit MApN, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP (rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor – Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 35 de ani, angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil. A mai participat la şase misiuni externe în Afganistan şi Irak.

Sublocotenentul post-morterm Claudiu Constantin Vulpoiu, decorat de preşedintele Traian Băsescu post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război, va fi înmormântat, joi, cu onoruri militare în Cimitirul Sineasca din Craiova.