Sucul de morcovi, remediu pentru bolile de stomac

Alimentația nesănătoasă, lipsa sportului, nemâncatul dimineața etc., toate provocă creșterea cantității de aciditate în stomac, cauzând afecțiuni ca gastrită, arsuri la stomac, ulcer, durere de stomac.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 09:05
Sucul de morcovi, remediu pentru bolile de stomac

Principalul simptom al gastritei este durerea de stomac, care poate fi acompaniată de alte simptome, precum arderi stomacale, balonare, gaze, senzație de greață, inflamația la nivelul gâtului. În plus, cel care contribuie foarte mult la dezvoltarea gastritei este stresul, care crește producția de hormoni numiți cortizol în organism care, la rândul lor, cresc cantitatea de acid gastric și provoacă durerea de stomac.

Citeşte şi Elimină vergeturile definitiv cu ajutorul pastei de morcov

Gastrita lăsată netratată poate duce la cancer de colon. Pentru a combate gastrita sau pentru a o preveni, este important să îți schimbi stilul de viață și alimentația. De asemenea, medicamentele specifice pentru astfel de probleme nu trebuie ignorate. Pe lângă acestea, eficiente sunt și remediile naturale. Ele au capacitatea de a ameliora simptomele gastritei și ale altor boli de stomac.

Remediul care combate afecțiunile stomacale

Ai nevoie de:
– 1 cană de suc (proaspăt) de morcovi
– 3-4 frunze de mentă

Mod de preparare:

Spală cinci morcovi, curăță-i de coajă și pune-i în storcător. Toarnă sucul obținut într-un pahar, adaugă frunzele de mentă spălate, apoi amestecă în el cu o lingură. Bea sucul înainte de a mânca. De asemenea, îl mai poți bea ori de câte ori suferi de durere de stomac.

Citeşte şi Sucul de cartofi, medicament natural pentru bolile de stomac

Beneficiile ingredientelor

Sucul de morcovi conține o cantitate mare de antixodanți, fibre și vitamina A. Toate aceste substanțe nutritive reduc producția excesivă de acid gastric din stomac, reducând aciditatea și durerea de stomac. Iar frunzele de mentă au abilitatea de a neutraliza acidul produs de stomac, având un efect de răcorire asupra inflamației.

Boli de stomac pe care nu trebuie să le ignori