Sudul litoralului românesc va fi complet MODIFICAT. Vezi ce planuri au autorităţile

Primarul municipiului Mangalia vrea să investească în sudul litoralului, astfel încât la începutul sezonului estival 2016, turiştii să se bucure de plaje, faleze şi parcuri modernizate.

17 sept. 2015, 15:54
Sudul litoralului românesc va fi complet MODIFICAT. Vezi ce planuri au autorităţile

Vrem ca stațiunile din sudul litoralului gestionate de Primăria din Mangalia să atragă și mai mulți turiști, să putem spune că 2016 este cel mai bun an din ultimii nouă. Noi am început deja, împreună cu agenții economici din turism, să găsim soluții pe care să le punem în practică imediat. Turiștii vor găsi, în 2016, servicii mult mai bune, administrația locală își va face datoria în acest sens — și mă refer la accesarea de bani europeni — pentru că viitorul financiar al administrațiilor locale îl reprezintă accesarea de fonduri pe programe europene„, a precizat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

În sezonul actual, începând cu 1 mai 2015, primăria Mangalia a cheltuit în cele șase stațiuni pe care le gestionează, plus municipiul Mangalia, peste 1,25 milioane de euro, din care peste 755.000 de euro au fost încasați sub formă de taxe și impozite de la operatorii economici din stațiuni-hoteluri, restaurante, chioșcuri etc.

La deschiderea sezonului estival 2016, turistul care va veni în sudul litoralului va găsi o porțiune semnificativă din faleza pe care mi-o doresc de foarte mult timp la Mangalia, vorbim de porțiunea de la Neptun, la Steaguri, un parc de distracții noi, zone verzi mai multe și mai bine îngrijite. Stațiunile din sud au fost gândite ca stațiuni de familii și asta îmi doresc de acum încolo, ca oamenii care vin aici să găsească liniște, să asculte marea, nu altfel de muzici. Mangalia va deveni și un reper balnear, pentru că avem izvoare termale, avem un nămol foarte bun și aici de 2.000 de ani se fac tratamente. Dar de un an suntem brevetați ca stațiune balneoclimaterică și investițiile mari vor fi tot pe această zonă. Noi susținem toți investitorii corecți, dovadă fiind noile hoteluri de 3 și 4 stele deschise în ultimii doi ani aici”, a precizat primarul Cristian Radu.