SULEYMAN MAGNIFICUL. Meryem Uzerli, interpreta sultanei Hurrem, e speriată

SULEYMAN MAGNIFICUL. Frumoasa interpreta a sultanei Hurrem din serialul fenomen "Suleyman Magnificul" este speriată ca va trebui sa isi creasca fetita de numai cateva saptamani fara ca micuta sa simta caldura paterna.

25 feb. 2014, 15:09
SULEYMAN MAGNIFICUL. Meryem Uzerli, interpreta sultanei Hurrem, e speriată

SULEYMAN MAGNIFICUL. Meryem Uzerli a devenit mamica in urma cu cateva saptamani cand a adus-o pe lume pe fiica sa si a fostului partener de viata Can Ates. Actrita a dat vestea fanilor sai publicand pe Facebook o fotografie induiosatoare cu micuta.

Potrivit kanald.ro, protagonista serialului „Suleyman Magnificul” a acordat un interviu pentru o revista din Germania, tara de origine a actritei, in care a dezvaluit ca pentru ea, faptul ca e mama singura este o mare provocare si ca ii este putin teama. Meryem a marturisit insa ca parintii sunt cei care o vor ajuta sa treaca cu bine peste toate obstacolele asa cum s-a intamplat si la sfarsitul anului 2013 cand tot ei au fost cei care au sprijinit-o cand a fost nevoita sa depaseasca cea mai grea etapa din viata si din cariera.

Citeşte şi: Suleyman Magnificul a propulsat-o pe Hurem în topul celor mai frumoase femei din lume

Dupa perioada maternitatii, Meryem se va intoarce pe platourile de filmare, intr-un proiect de mare amploare unde va da viata sultanei Kosem, un alt personaj din istoria turca.

Telespectatorii si fanii actritei o pot urmari in continuare in seria a treia din „Suleyman Magnificul”, unde o interpeteaza pe nabadaioasa sultana Hurrem.

Citeşte şi: SULEYMAN MAGNIFICUL. Veşti bune pentru Sultana Hurrem. Când se reia serialul

SULEYMAN MAGNIFICUL: Turcul Hasan Kos, în vârstă de 47 de ani, crede că acțiunea filmului are loc în zilele noastre și a decis să ia atitudine, atunci când a văzut la televizor ceea ce se întâmplă la curtea Sultanului. 

Bărbatul crede că episoadele celebrului serial sunt știri la zi despre viața lui Suleyman, Hurrem și a celorlalți supuși.

Hasan nu poate face diferența între realitate și ficțiune, fapt ce l-a determinat să îl acționeze în judecată pe Suleyman Magnificul, pe Hurrem, dar și pe Rustem Pasa, pentru uciderea prințului Mustafa.

“Am văzut că sultanul Suleyman a ordonat uciderea fiului său , Mustafa, și am decis să mă adresez tribunalului pentru a-i face dreptate regretatului prinț. Vreau să i se ia tronul lui Suleyman. Ce am văzut la televizor m-a tulburat peste măsură”, a declarat Hasan Kos.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Turcul a văzut drama în episodul 123 al serialului, iar scena asasinarii prințului l-a impresionat peste măsură. 
Episodul respectiv, difuzat in Turcia zilele trecute, a făcut audiente record, și presa turcă scrie că a doua zi sute de turci au luat cu asalt mormântul de la Bursa al adevăratului prinț Mustafa pentru a-i aduce o floare.

Potrivit istoriei, sultanul Suleyman a luat decizia de a-și asasina fiul cel mare, împins de intrigile urzite de frumoasa Hurrem și aliatul ei, Rustem Pasa, care doreau să îl impună ca succesor pe unul dintre fiii sultanei. Convins că Mustafa avea de gând să îl omoare, Suleyman a hotărât să își elimine propriul copil, spre nemulțumirea armatei și a otomanilor de rând, care vedeau în Mustafa drept un demn urmaș al tatălui său, scrie enațional.ro.

„SULEYMAN MAGNIFICUL – Sub domnia iubirii” a revenit noi episoade, la Kanal D!” incepand din 11 februarie! Intrigi noi, pasionale si lupte pentru suprematie, dau nastere unor povesti uluitoare, in noile episoade din serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”.Atentate grave la viata Sultanei Hurrem puse la cale de surorile Sultanului Suleyman (Halit Ergenc) vor oferi telespectatorilor momente pline de suspans si emotie.Sultana Sah si Hatice, la un pas de a castiga lupta pentru suprematieSurorile Sultanului, Sah (Deniz Cakir) si Hatice (Selma Ergec), sunt pe cale sa castige lupta pentru suprematie. Acestea pun la cale cel mai grav atentat, de pana acum, la adresa lui Hurrem.Cadana Fahriye, cea mai apropiata calfa a Sultanei Hurrem, este suspectata de sotia Marelui Sultan ca ar avea o mare implicare in ultimul atac la adresa sa. Pentru ca Fahriye s-a aflat in preajma tuturor incidentelor criminale, sotia Marelui Sultan vrea sa afle cine este, cu adevarat, cadana si pe cine slujeste aceasta. Ce secrete afla Hurrem de la Fahriye, ce mai pun la cale surorile Sultanului, si ce greseli vor face acestea, aflati marti, 11 februarie, de la ora 20:00, urmarind un nou episod din serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, la Kanal D.

Atentate grave la viata Sultanei Hurrem puse la cale de surorile Sultanului Suleyman (Halit Ergenc) vor oferi telespectatorilor momente pline de suspans si emotie. Sultana Sah si Hatice, la un pas de a castiga lupta pentru suprematieSurorile Sultanului, Sah (Deniz Cakir) si Hatice (Selma Ergec), sunt pe cale sa castige lupta pentru suprematie. Acestea pun la cale cel mai grav atentat, de pana acum, la adresa lui Hurrem. Cadana Fahriye, cea mai apropiata calfa a Sultanei Hurrem, este suspectata de sotia Marelui Sultan ca ar avea o mare implicare in ultimul atac la adresa sa.

Pentru ca Fahriye s-a aflat in preajma tuturor incidentelor criminale, sotia Marelui Sultan vrea sa afle cine este, cu adevarat, cadana si pe cine slujeste aceasta.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Carismaticul Halit Ergenc, interpretul sultanului Suleyman, din serialul “Suleyman magnificul”, de la Kanal D, a fost cat pe ce sa se aleaga cu o pneumonie de toata frumusetea in timpul filmarilor. Nu de alta, dar, atunci cand a lucrat la episodul 121 al serialului, a trebuit sa petreaca aproape sase ore intr-o cada plina cu bucati mari de gheata. Potrivit scenariului, sultanul, ajuns la aproape 60 de ani, este cuprins de febra pacatoasa, pe care medicii de la curte nu stiu cum sa i-o scada. 

Intr-un final, medicii se gandesc ca ar fi bine ca Suleyman sa faca baie printre bucati de gheata. Evident, scena pe care a avut-o de filmat Halit Ergenc nu a fost deloc usoara, actorul riscand sa se imbolnaveasca din pricina frigului. De teama sa nu isi trimita vedeta direct la spital, producatorii i-au sugerat lui Ergenc sa fragmenteze cat se poate de mult sederea in cada, alternand-o cu reprize de stat langa aeroterma. Acesta, insa, a refuzat categoric. “Daca ma intrerupeti de atatea ori, o sa-mi dispara concentrarea. Nu vreau asa ceva. Continuati sa filmati”, le-a spus interpretul lui Suleyman regizorului si cameramanilor, care au terminat scena abia dupa sase ore. Din fericire, Ergenc a sapat fara sa raceasca, sprea marea bucurie a echipei de filmare.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Actorul este invitat de primarul Radu Mazăre să participe la carnavalul de la Mamaia și deja și-a confirmat prezența. Halit Ergec îl va întruchipa pe Baiazid pe carul alegoric, iar Radu Mazăre va fi Ştefan cel Mare.

Alături de ei va fi și Maia Morgenstern, cea care va juca rolul mamei lui Ştefan cel Mare. În această vară, Radu Mazăre se va mai costuma și în faraonul Ramses, dar și împăratul roman Caesar, scrie libertatea.ro.

Din acest an, Primăria Constanța va avea propriul car alegoric cu care va participa la paradele organizate la sfârșit de săptămână în stațiunea Mamaia.

SULEYMAN MAGNIFICUL. In Turcia, insa, serialul Suleyman Magnificul se afla aproape de finalul sezonului al patrulea. Cei care urmaresc serialul pe postul de televiziune turc, il pot regasi pe sultan mult mai imbatranit, cu barba alba, carunt si cu riduri pe fata care arata trecerea timpului.

Suleyman apare calare pe un cal alb, intr-o noua campanie cel mai probabil. Dealtfel, episoadele din Turcia arata de acum inainte ultimii 10 ani de domnie ai sultanului.

La noi, aceste episoade se vor difuza, cel mai probabil, in toamna, avand in vedere ca in vara serialul va lua o noua pauza, la Kanal D.

Decizia de a intrerupe difuzarea serialului de mare succes “Suleyman Magnificul” si inlocuirea acestuia cu productia “Feriha” a starnit un nou val de nemultumiri din partea telespectatorilor Kanal D. Mai mult, renuntarea la “Suleyman” a condus la o scadere a audientei. Asa se face ca, de la inceputul anului, televiziunea turcilor este depasita constant, atat de PRO TV, cat mai ales de Antena 1.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Dupa ce au anuntat ca vor relua serialul Suleiman Magnificul abia in martie, acesta fiind intrerupt inaintea Sarbatorilor de iarna, cei de la Kanal D s-au lasat induplecati de puzderia de fani care s-au aratat nemultumiti pe retelele de socializare de decizia de a fi redifuzat serialul abia in martie.

In.  ultimele episoade ale seriei a treia a serialului Suleyman Magnificul, care vor fi difuzate lunea si martea incepand din 11 februarie, telespectatorii vor putea urmari cu sultana Mihrimah este casatorita, fara voia ei, de catre mama sa, Hurrem, cu Rustem Pasa.

Hurrem este, la randul ei rapita, in urma unui ordin al lui Hatice, iar la finalul seriei aceasta reapare. Surpriza pentru telespectatori este ca va aparea o alta Hurrem, actrita fiind schimbata.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Vahide Gordum Percin va interpreta o sultană Hurrem mai în vârstă.

În ultimii ani, actriţa a avut mai multe probleme personale. Mai întâi, ea a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a stat prin spitale timp de aproape doi ani. După ce a depăşit această cumpănă, Vahide a fost părăsită de soţ. Culmea, însă: pentru o infidelitate a actriţei.

Vahide Gordum Percin s-ar fi despărţit de soţul ei, celebrul actor Altan Gordum. Acesta a decis să pună capăt mariajului din cauza unei presupuse relaţii extraconjugale a actriţei cu chipeşul Ceyhum Yilmaz.

Vahide şi Altan au împreună o fiică, Alize.

Vahide Gordum Percin este o actriţă de teatru şi film foarte apreciată în Turcia.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Fanii sunt contrariaţi. Ce se întâmplă cu serialul de la Kanal D?

Serialul Suleyman Magnificul a reusit sa faca ravagii in randul publicului cinefil din Romania, cu preponderenta in cel al reprezentantelor sexului feminin. Desi sunt si barbati care recunosc ca urmaresc disputele din harem, doamnele sunt cele care asteapta serialul cu sufletul la gura, iar uneori chiar isi fac programul dupa ora de difuzare a acestuia la Kanal D.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Numai ca postul de televiziune a decis sa intrerupa difuzarea indragitului serial turcesc pentru o perioada, cel mai probabil pana in primavara, spre marea dezamagire a fanilor, care deja duc lipsa lui Suleyman si a frumoasei Hurrem. O dovedesc mesajele postate pe retelele de socializare, cele mai multe critice la adresa postului de televiziune, pe care il „pun la zid” pentru decizia de a inlocui serialul preferat cu un altul, ce-i drept tot turcesc, dar cu mai putin impact in randul publicului din Romania. Feriha este serialul difuzat in locul lui Suleyman, o productie care a ajuns pe micul ecran de la noi in data de 19 octombrie 2013. In serialul Feriha, rolul principal este interpretat de Hazal Kaya, iar actiunea se petrece la Istanbul.

SULEYMAN MAGNIFICUL. Controversele din jurul serialului

Dincolo de nemultumirea legata de intreruperea difuzarii serialului, fanii vorbesc pe internet si despre adevarul istoric pe care l-au respectat sau nu producatorii turci. Sa nu uitam ca presa din Turcia a considerat serialul Suleyman Magnificul ca fiind nerespectuos, indecent si bazat pe cultul placerii, departe de istorie, scrie mondonews.ro.

Aurelian, un fan din Romania al serialului, scrie: „Daca toate filmele ar fi respectat istoria, unele deveneau chiar plictisitoare. Cata istorie este respectata in filmele facute de comunistii din fostele tari socialiste ? Filmul artistic ar trebui sa promoveze cat mai mult fictiunea , si cat mai putin realitatea. Exista destule documentare care ne prezinta realitatea , istoria , stiinta , cultura , arta etc. Daca vrei sa te documentezi nu te uiti la un serial sa inveti istoria unei tari „.

„Am citit, cu mult timp in urma, despre institutia haremului. Era, nu doar un loc al placerilor sultanului, cum s-ar crede, ci o institutie administrativa a sultanatului. Despre cele intamplate in harem s-a cunoscut si evident, s-a scris foarte putin. Istoricii indeosebi cei turci (gasesc ca ei erau si sunt cei mai indreptatiti) au banuit ca in interiorul haremului existau conflicte intre favoritele sultanului, ajungandu-se chiar la otravirea copiilor rivalei favorite. Nu este un film istoric si cu atat mai putin ‘umoristic’!”, scrie un alt fan, Adrian.

SULEYMAN MAGNIFICUL: Cinci greşeli istorice în serial

„SULEYMAN MAGNIFICUL şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum ne este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii acestui serial şi pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joacă cu valorile poporului. Ei trebuie să primească o lecţie”, a spus premierul la aflarea că există un serial despre marele sultan.

Istoricul de profesie Paraschiva Victoria Batariuc, în calitate de doctor în istorie medievală, a enumerat pentru historia.ro o parte din inadvertenţele legate de SULEYMAN MAGNIFICUL:

1.inexistenţa tehnicii faţetării inelelor în secolul al XVI-lea;

2.caftanul lui Suleyman nu este adecvat epocii;

3.femeile nu se îmbrăcau după moda veneţiană, deosebit de permisivă în serial faţă de rigorile islamice ale epocii;

4.Ludovic al II-lea, rege al Ungariei, nu este prezentat ca un tânăr conducător cu părul blond, ci precum un bărbat între două vârste;

5.ardeiul nu fusese încă adus în Imperiul Otoman din America.

Doamna Batariuc consideră serialul mai degrabă „umoristic” decât istoric, iar imaginea idealizată a sultanului nu ar trebui glorificată de români, având în vedere prejudiciile aduse de către acesta statului medieval Moldova.

Conform producătorilor serialului SULEYMAN MAGNIFICUL, s-a urmărit respectarea adevărului istoric și a decorurilor, dar și a personalității sultanului.

SULEYMAN MAGNIFICUL provoacă divorţuri în România

Supărată că de fiecare dată când voia să urmărească serialul Suleyman Magnificul soţul ei ba o certa că nu îl lasă să se uite la televizor, fie pleca direct la cârciumă de unde se întorcea băut, femeia din Constanţa a depus actele pentru divorţ, scrie atitudineaonline.ro.

Citeşte şi Urmele trecerii lui SULEYMAN MAGNIFICUL prin România, descoperite. Vezi ce s-a găsit în centrul Timişoarei

Constanţeanca a luat această decizie chiar înainte de sărbători, sătulă de certuri şi beţii, dar mai ales de dragul serialului său de suflet – Suleyman Magnificul.

Citeşte şi SULEYMAN MAGNIFICUL, veste tristă pentru fani

SULEYMAN MAGNIFICUL le-a adus celebritatea. Burak Ozcivit, actorul dupa care suspina  mai mult sau mai putin zgomotos fanele serialului “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”, e un tip curajos si cu inima buna. Avand in minte aceste calitati ale celui care ii da viata boierului Malkocoglu, bosii de la Pepsi au venit cu ideea pe a-l distribui pe artist in  cea mai recenta reclama a binecunoscutei bauturi racoritoare. Scenariul a fost simplu: iarna grea, omatul mare, iar frumosul Burak salveaza de la moarte un caprior ranit, pe care il cara in spate kilometri intregi prin zapada. Ba, pentru a se asigura ca animalul nu va muri de frig, actorul ii da si haina de pe el.

Ajuns, intr-unul final, alaturi de prietenii cu care era in vacanta, Burak este rasplatit, de o tanara admiratoare, cu o privire galesa, pentru ca in secunda urmatoare sa fie lasat si fara camasa care ar fi trebuit sa il apere de frig. Si, nu-i vorba, la filmari, “Malkocoglu” a indurat in frig cumplit. Pentru ca reclama sa iasa ca la carte, actorul a tras dubla dupa dubla, timp de 16 ore, in conditiile in care afara erau -15 grade Celsius. Efortul lui Burak nu a fost, insa, in van., la final, starul fiind rasplatit cu un milion de dolari.