Summit la Bruxelles. Emmanuel Macron vrea să refondeze Europa: Voi face acele lucruri pentru care am fost ales

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a reafirmat joi la Bruxelles, în prezența premierului belgian Charles Michel, dorința de a 'refonda' Europa.

25 mai 2017, 17:16
Summit la Bruxelles. Emmanuel Macron vrea să refondeze Europa: Voi face acele lucruri pentru care am fost ales

‘Am fost ales pe 7 mai de poporul francez pe baza unui proiect profund european și am câștigat în fața tentativelor de repliere, de contracție și de distrugere a Europei’, a declarat Macron într-o scurtă intervenție în fața presei alături de șeful executivului belgian.

‘Prin urmare, exact acest lucru intenționez să fac. Voi face acele lucruri pentru care am fost ales, în Franța și de asemenea în Europa’, a asigurat liderul de la Elysee.

Citeşte şi Summit NATO. Klaus Iohannis a discutat cu Trump, Merkel şi cu premierul Trudeau. Se preconizează un nou summit în format Bucureşti

‘Trebuie să avem o Europă și mai ales o zonă euro care să funcționeze mai bine. Să înnoim cadrul instituțional dar și modul obișnuit de funcționare. Această refondare europeană, aceea pe care împreună o vom promova, va fi responsabilitatea generației noastre’, a explicat Macron.

‘Ne-am obișnuit ca uneori să ne limităm să administrăm Europa. Iar această Europă, dacă vom continua să ne mulțumim cu administrarea ei, atunci se va destrăma. O spun aici cu multă forță în acest oraș al instituțiilor Europei noastre’, a conchis președintele francez, care în timpul campaniei electoral a insistat pe ideea unei integrări sporite a zonei euro.