Summitul Consumatorului: Experţii români vor lucra împreună cu europarlamentarii în clarificarea standardelor duble a alimetelor

Autoritățile din România, prezente la Summitul Consumatorului de la Bratislava, s-au implicat în clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiți, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

15 oct. 2017, 09:17
Summitul Consumatorului: Experţii români vor lucra împreună cu europarlamentarii în clarificarea standardelor duble a alimetelor

Potrivit documentului, experții români vor lucra împreună cu europarlamentarii pentru reglementarea domeniului.

Ministerul reamintește că, în România, în vederea analizării și depistării eventualului dublu standard în privința calității alimentelor produse în Vestul Europei, s-a constituit, la finalul lunii februarie a.c., un grup de lucru format din reprezentați ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Mihai Vișan, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, a participat la Bratislava, în Slovacia, la un Summit pe tema calității hranei în Europa de Est, în data de 13 octombrie 2017. Din partea României a participat, de asemenea, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică.

Inițiativa reuniunii a aparținut Slovaciei și Cehiei iar obiectivul a fost identificarea modalităților de combatere a standardelor duble ale produselor alimentelor.

Invitația la acest eveniment a fost făcută către reprezentanții de nivel înalt ai Statelor Membre, Președintelui Comisiei Europene și Comisarilor europeni cu portofolii în domeniu.

Potrivit comunicatului, România agreează și susține ideea că, la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice cu caracter unitar și a cooperării între statele membre și Comisia Europeană, astfel ca statele membre să poată răspunde la problematica dublului standard într-un mod eficient.