Sunteţi în MARE PERICOL dacă aţi postat aşa ceva pe Facebook! Mulţi de ROMÂNI au făcut-o deja

Trebuie să fim foarte atenți cu conținutul pe care îl publicăm pe Facebook. În afară de faptul că unele informații chiar nu au ce căuta în domeniul public din principiu, publicarea altora ți-ar putea face probleme.  

13 mart. 2018, 08:33
Sunteţi în MARE PERICOL dacă aţi postat aşa ceva pe Facebook! Mulţi de ROMÂNI au făcut-o deja

Chiar dacă ai impresia că ești bine pus la punct cu setările de securitate, în momentul în care publici ceva, nu mai ai control asupra materialului respectiv. Potențialii angajatori, parteneri de afaceri sau, în general, oamenii în fața cărora ar fi dezirabil să îți păstrezi o anumită imagine, pot ajunge foarte ușor să folosească respectivele manifestări împotriva ta. În acest articol, însă, vom vorbi și despre pericolele concrete la care te expui în momentul în care divulgi prea multe informații personale.

Date personale importante

În primul rând, ar trebui să te ferești să publici orice fel de date care țin de securitatea personală și financiară. Aici sunt incluse, evident, detaliile bancare, parolele sau simple indicii pentru parole, adresa de acasă, numărul de telefon și, în general, orice fel de informație care ar putea fi folosită pentru a-ți fi furată identitatea.

În această categorie intră și pașaportul, buletinul sau carnetul de șofer. Cu siguranță, ți s-a întâmplat măcar o dată să îți răsară în News Feed o poză în care cineva se mândrește cu oricare dintre aceste documente, fără să cenzureze datele. Nu spunem că ai în listă prieteni care ți-ar fura identitatea, dar cu astfel de chestiuni e de preferat să fii cât se poate de precaut. E inutil să specificăm că aceeași atitudine reținută ar trebui păstrată și în cazul datelor persoanelor apropiate.

Orice are cod de bare

Dacă tot vorbim despre documente sensibile, biletele cu coduri de bare intră, evident, și ele în această categorie. Să luăm cazul lui Chantelle din Perth, Australia, care a făcut neinspirata mișcare de a publica un selfie cu un bilet care i-a adus un câștig de 825 de dolari. Singura problemă e că a inclus codul de bare în poză, iar acesta a fost folosit pentru a i se fura banii, potrivit The Independent.