SUPER MARIO RUN a ajuns la 40 de milioane de instalări în patru zile

SUPER MARIO RUN s-a lansat doar de patru zile, dar a ajuns deja la 40 de milioane de instalări.

RomaniaTV.net
22 dec. 2016, 08:47
SUPER MARIO RUN a ajuns la 40 de milioane de instalări în patru zile

SUPER MARIO RUN este noul fenomen al anului 2016 în materie de jocuri, după ce Pokemon Go a declanşat o adevărată isterie în vară. Produs din sfera de influenţă a celor de la Nintendo, Super Mario Run a bătut un record stabilit de Pokemon Go la nivelul aplicaţiilor de smartphone: 40 de milioane de download-uri în patru zile.

Conform companiei de analiză Apptopia, Super Mario Run fusese deja descărcat de 2,85 milioane de ori în ziua lansării. E data aceasta, estimarea pentru primele patru zile de disponibilitate vine direct de la sursă, fiind dată publicităţii de cei de la Nintendo.

Spre deosebire de Pokemon Go, la succesul Super Mario Run a contribuit o lansare globală în adevăratul sens al cuvântului. Acesta a fost disponibil din primul minut în peste 150 de ţări din toată lumea.

În plus, noul joc al celor de la Nintendo a avut parte de un tratament preferenţial. Acesta a fost promovat chiar de către Apple, în cadrul evenimentului de lansare a lui iPhone 7.

Compania japoneză nu vorbeşte, însă, şi de veniturile pe care Super Mario Run le-a realizat în cele patru zile în care a fost descărcat de peste 40 de milioane de ori. Deşi poate fi instalat gratuit, pentru deblocarea întregului joc utilizatorul trebuie să plătească 9,99 dolari.