SUPERSTIŢII la masă. Ce se întâmplă dacă mănânci din oală sau dacă împrăştii pe jos o cutie de chibrituri

SUPERSTIŢII la masă. Iată ce trebuie să faci şi mai ales să ai grijă să nu faci atunci când stai la masă. Multe dintre activităţile culinare din jurul mesei îţi "pot" influenţa viaţa cu mai mult sau mai puţin noroc şi ghinion.

13 aug. 2017, 06:07
SUPERSTIŢII la masă. Ce se întâmplă dacă mănânci din oală sau dacă împrăştii pe jos o cutie de chibrituri

SUPERSTIŢII la masă. Dacă ții morțiș să te placă soacra, musai trebuie să mănânci colțul de la pâine. Numai să ai grijă ca nu cumva să tai sau să rupi ambele colțuri în același timp, că e semn de mare ghinion. Pe de altă parte, se crede că, dacă intri la cineva în casă în timp ce gazdele stau la masă cu multe bucate în față, există în acea familie o soacră afurisită și încă în putere. De bun augur este să primești o supă prea sărată, căci înseamnă că bucătarul e îndrăgostit.

Citeşte şi Semnele din casă îţi pot aduce noroc sau ghinion

Când se întâmplă ca două femei să-și toarne ceai din același ceainic, una va rămâne sigur însărcinată în scurt timp. Este important de reținut că nu e bine să pui zahăr în cană înainte de a turna ceaiul, pentru că vor urma probleme. Ca să nu ai parte de certuri, când ai vărsat sare sau piper din greșeală, adună imediat ce a căzut și aruncă peste umăr. Unii cred că e bine să faci acest lucru de fiecare dată când pui mâna pe sare sau piper. Și, în caz că ai împrumutat vreodată sare, nu e bine s-o returnezi.

SUPERSTIŢII la masă. Ca să nu ai ghinion, trebuie să mănânci întotdeauna peștele începând de la cap înspre coadă. Mare atenție când mănânci pâine unsă cu ceva. Dacă pică cu partea unsă în jos, e semn de ghinion. Se spune că e bine să intri în Noul An mâncând pește, usturoi, mazăre sau linte și carne de porc, dar niciodată pasăre. Ai grijă să nu mănânci direct din oală, dacă vrei să nu-ți plouă la nuntă, să iei un bărbat urât și să nu te cerți cu soțul. Se spune că cine lasă mâncare în farfurie sau stă pe colțul mesei rămâne necăsătorit.

De asemenea, nu este recomandat să torni băutură în paharele care nu au fost complet golite. Dar dacă verși puțin vin din greșeală, e chiar semn bun. Dacă împrăștii pe jos o cutie de chibrituri, neintenționat, e semn de noroc. Iar dacă i se întâmplă asta unei fete, aceasta se va căsători curând. Ai grijă să nu se încrucișeze pe masă o lingură și o furculiță, căci va avea loc un eveniment fericit urmat de mari probleme. Dacă nu vrei ceartă în casă, nu pune niciodată un cuțit cu tăișul în sus. Nu face și nu primi cadou cuțite și nici să nu le scapi pe jos, căci aduc ghinion.

Citeşte şi Ce să faci ca sa rămâi însărcinată cu gemeni în mod natural. Surprinzător, alimentaţia ajută