Superstiţii legate de bani. De ce nu e bine să atingi banii găsiţi pe stradă

Încă din copilărie, oamenii visează sau speră să găsească bani pe stradă. Unii o fac, alții nu, depinde cât de mult își doresc acest lucru. Se spune că, dacă îi ceri suficient de mult, Universul îți va da. Dar se zice că nu e bine să îi atingi. Azi vom vorbi desre superstiții la bani.

09 dec. 2018, 07:53
Superstiţii legate de bani. De ce nu e bine să atingi banii găsiţi pe stradă

Ai câștigat o sumă de bani la LOTO

Este o veste bună, dar, dacă vrei să îți păstrezi norocul, dăruiește o parte din bani unei persoane care are cu adevărat nevoie de ei. Tradiția spune că, dacă nu îți împarți norocul cu o persoană care are probleme, vei plăti scump pentru suma câștigată.

Superstiții bani – NU atinge banii găsiți pe stradă

O superstiție din vechime spune că nu e bine să atingi bani găsiți pe stradă. Aceștia ar fi blestemați și poți avea mari probleme. Cel mai bine e să anunți pierderea sumei de bani la politie.

Superstiții bani – bani la răscruce

Se zice că nu e bine să iei bani dacă îi găsești la răscruce. Vă puteți îmbolnăvi. Tradiția spune că nu trebuie să dai bani cu mâna stângă, pentru că veți risipi tot timpul.

Superstiții bani – unde stă portofelul

Bătrânii susțin că portofelul nu trebuie să stea pe masă sau pe patul în care dormi. Pentru ca banii să se adune, nu împrăștiați monede prin casă, ci în pușculiță. Ppentru a nu avea pagubă, nu lăsați bani pe masă, peste noapte. Banii trebuie numărați doar dimineața, pentru că seara înseamnă sărăcie. Purtați mereu o monedă găurită pentru că aduce spor în toate.