Valentine’s Day: Ce să faci şi ce să NU faci de Ziua Îndrăgostiţilor ca să ai NOROC în dragoste

Valentine's Day, sau Ziua Îndrăgostiţilor, este sărbătoarea internaţională a iubirii. Credinţele şi ritualurile asociate zilei de 14 februarie datează din Evul Mediu şi sunt respectate şi astăzi de cei care cred în puterile magice ale Sfântului Valentin.

RomaniaTV.net
13 feb. 2014, 08:39
Valentine’s Day: Ce să faci şi ce să NU faci de Ziua Îndrăgostiţilor ca să ai NOROC în dragoste

Ziua Îndrăgostiţilor este momentul când iubiţii îşi scriu felicitări romantice, îşi fac cadouri şi petrec timp împreună. Dar asta nu e totul. Există multe superstiţii şi ritualuri de Valentine’s Day care îţi determină norocul în dragoste.

MESAJE DE ZIUA INDRAGOSTITILOR: Top 10 urari de Valentine’s Day 

  • În anii 1700, fetele obişnuiau să presare câteva frunze de dafin pe pernă în ajunul Zilei Îndrăgostiţilor şi să recite următoarele cuvinte înainte să meargă la somn „Bunule Valentin, fii bun cu mine; în vise, arată-mi ursitul”.
  • În Marea Britanie, fetele scriu numele mai multor pretendenţi pe foi de hârtie pe care le împăturesc şi le aruncă în apă. Foaia de hârtie care se ridică prima la suprafanţă conţine numele ursitului.
  • O superstiţie de Ziua Îndrăgostiţilor spune că dacă unei fete nemăritate îi zboară un măcăleandru peste cap pe 14 februarie, înseamnă că se va mărita cu un marinar; dacă îi zboară o vrabie peste cap, înseamnă că se va mărita cu un bărbat sărac, dar că va fi fericită şi dacă îi zboară un sticlete peste cap, înseamnă că se va mărita cu un bărbat bogat.
  • Dacă vrei să afli numele ursitului sau ursitei, gândeşte-te la o listă de nume. Apoi, ia un măr şi în timp ce reciţi numele alese, învârte codiţa mărului. Se spune că atunci când spui numele celui ce îţi este sortit, codiţa se va rupe.
  • De Ziua Îndrăgostiţilor, taie un măr în jumătate. Numărul de seminţe din măr îţi va spune câţi copii vei avea.
  • Dacă te trezeşti cu un sărut de Ziua Îndrăgostiţilor, vei avea noroc tot anul.
  • În Italia şi Marea Britanie, se spune că femeile trebuie să se trezească la răsărit şi să se uite pe geam. Primul bărbat pe care îl văd, sau cineva care îi seamănă foarte bine, va fi viitorul lor soţ.
  • Dacă vrei să ai noroc în dragoste, ai grijă ce mănânci. Conform tradiţiei de Valentine’s Day, dacă mănânci spaghete sau tăiţei în această zi trebuie să ai mare grijă să nu se rupă. De asemenea, varza aduce noroc şi bogăţie, iar rodiile aduc fertilitate.
  • Florile pe care le dai în dar de Ziua Îndrăgostiţilor spune multe despre sentimentele pe care le ai faţă de de iubit sau iubită. Florile roşii simbolizează iubirea şi pasiunea, cele albe, puritatea, cele roz, simpatia, cele galbene, prietenia, iar cele portocalii simbolizează dorinţa.

 VALENTINE’S DAY: Cum să îţi surprinzi IUBITA fără să consumi BANI. Sfaturi UTILE pentru bărbaţii ZGÂRCIŢI