Supraveghere antiteroristă de amploare: Interpolul a identificat 5.800 de jihadişti din 25.000 de persoane vizate

Interpolul a identificat 5.800 de jihadişti dintr-un totatl estimat la 25.000 de persoane care s-au alăturat grupărilor teroriste jihadiste, în ţări ca Siria şi Irakul, a declarat şeful organizaţiei internaţionale de  cooperare în poliţie.

19 nov. 2015, 08:41
Supraveghere antiteroristă de amploare: Interpolul a identificat 5.800 de jihadişti din 25.000 de persoane vizate

Directorul Interpolului , Juergen Stock, a declarat, în cadrul unei conferinţe din Sevilia (sudul Spaniei) privind lupta antiteroristă, după comiterea atentatelor sângeroase din Franţa soldate cu 129 de morţi, în 13 noiembrie, la Paris şi revendicate de Statul Islamic, că „organizaţia internaţională a identificat până acum 5.800 de combatanţi străini, presupuşi jihadişti, proveniţi din peste 50 de ţări, scrie presa belgiană.

Stock a estimat numărutl total al combatanţilor jihadişti la aproximativ 25.000. De asemenea, reprezentantul internaţional a afirmat că presupuşii autori ai atentatelor jihadiste au cetăţenie franceză sau belgiană şi că aceştia ar fi venit din Siria.

Citeşte şi Atentatele din Franţa: Premierul anunţă NOI MĂSURI de luptă antiteroristă. 3.000 de persoane, monitorizate

Directorul Interpolului a mai spus că este nevoie de o strânsă cooperare internaţională între ţări, în acest domeniu, pentru ca flagelul terorismului să fie învins. „Informaţia este baza activităţii poliţiei, iar aceasta trebuie să fie împărţită cu Interpolul”, a mai spus Stock.

Specialiştii în combaterea terorismului din toată lumea s-au reunit la Sevilia, în Spania, în cadrul unei conferinţe de trei zile privind lupta împotriva terorismului.