Surpriză în noul Guvern de la Paris: Printre noii miniştri se află şi fosta parteneră a lui Hollande

Printre noii miniştri în noul guvern al premierului Manuel Valls se află şi fosta parteneră a preşedintelui Hollande. Segolene Royal a fost numită ministru al Mediului şi Energiei în noul guvern de la Paris. Fostă candidată la preşedinţia Franţei, în 2007, Segolene a avut o relaţie de 30 de ani cu Francois Hollande.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 12:19
Surpriză în noul Guvern de la Paris: Printre noii miniştri se află şi fosta parteneră a lui Hollande

Segolene Royal, fosta parteneră de viaţă a preşedintelui François Hollande, a fost numită în funcţia de ministru al ecologiei, dezvoltării durabile şi energiei. La 59 de ani, fosta candidată socialistă la alegerile prezidenţiale din 2007 revine astfel la ministerul pe care l-a condus în 1992.

Născută la Dakar, în Senegal, politiciana a fost vreme de peste 30 de ani partenera de viaţă a colegului său de partid François Hollande. Cei doi s-au cunoscut în facultate şi au împreună 4 copii. Cuplul s-a despărţit în 2007, când Segolene a candidat şi la preşedinţie, dar a fost învinsă de Sarkozy.

Ulterior, Francois Hollande a avut o altă relaţie de durată cu Valerie Trierweiller, care a fost o vreme prima doamnă a Franţei. Preşedintele s-a despărţit însă şi de ea, după un scandal amoros cu o actriţă.