Surpriză mare, Halep şi-a aflat adversara de la Stuttgart. Când se joacă meciul

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) joacă vineri în sferturile turneului de la Stuttgart împotriva americancei Coco Vandeweghe (26 de ani, locul 16 WTA). Meciul Simona Halep – Coco Vandeweghe va fi transmis în direct de DigiSport.  

26 apr. 2018, 14:02
Surpriză mare, Halep şi-a aflat adversara de la Stuttgart. Când se joacă meciul

Simona Halep a învins-o miercuri în optimi pe Magdalena Rybarikova (4-6, 6-3, 6-2), iar Coco Vandeweghe a trecut ieri de germanca Laura Siegemund, deținătoarea titului, cu 6-4, 4-6, 6-3. S-a împlinit astfel dorința reprezentantei noastre, care a recunoscut că preferă să o evite pe nemțoaică după ce a eliminat-o anul trecut in semifinale. “Sper că în meciul următor nu voi juca cu Siegemund, pentru că ar fi al treilea an la rând. Dar poate de data asta o să câștig”, a declarat sportiva din Constanța după victoria cu Rybarikova. Siegemund a învins-o pe Halep și în 2016, și în 2017. 

Coco Vandeweghe, adversara Simonei Halep, în sferturi, la Stuttgart, a dat o declaraţie neaşteptată. Deşi a „măturat” cu Sloane Stephens, învingătoarea de la US Open câştigând doar un game, Coco a oferit un moment etichetat de mulţi drept lipsă de respect.

Coco Vandeweghe a fost protagonista unui episod inedit. Americanca nu se împacă prea bine cu zgura, iar cuvintele sale au fost interpretate de unii drept lipsă de respect faţă de competiţie. „Sunt aici pentru cumpărături”, a fost fraza controversată a sportivei.

„Sincer, nu-mi place deloc zgura, este suprafaţa pe care o prefer cel mai puţin. Nu mi-a plăcut niciodată. Este a doua oară când vin aici. Nu sunt aici pentru zgură, sunt aici pentru cumpărături”, a spus Vandeweghe, potrivit Reuters.

Totuşi, Simona este de o cu totul altă părere, zgura de la Stuttgart fiind una care se apropie de hard.

„Coco serveşte bine, e greu. Suprafaţa aceasta cred că o avantajează. Pe terenul ăsta nu ştii niciodată ce se întâmplă. Sper să fiu sănătoasă şi să ies sănătoasă de pe teren”, a spus Halep, pentru Digi Sport.

Simona Halep și Coco Vandeweghe s-au întâlnit o singură dată până acum: anul trecut, tot pe zgură, în sferturile turneului de la Madrid, când sportiva din Constanța s-a impus foarte clar: 6-1, 6-1. Românca a câștigat șapte din ultimele zece partide disputate, americanca – cinci.

Trei finale de Mare Șlem disputate (Roland Garros 2014 și 2017 și Australian Open 2018) reprezintă cele mai bune performanțe din cariera Simonei Halep, în timp ce Coco Vandeweghe se laudă cu două semifinale de Mare Șlem (Australian Open 2017 și US Open 2017).