Surpriza mare in Boston. Istoricii au gasit o „capsula a timpului”, veche de peste 100 de ani

Istoricii din Boston se chinuie in aceste zile sa gaseasca o metoda pentru a extrage ceea ce se banuieste a fi o "capsula a timpului" din capul unei statui - una dintre emblemele orasului american.

RomaniaTV.net
26 sept. 2014, 14:48
Surpriza mare in Boston. Istoricii au gasit o „capsula a timpului”, veche de peste 100 de ani

Conform ABC News, este vorba despre o statuie in forma de leu, foarte cunoscuta in Boston, care se afla langa acoperisul unei cladiri istorice de mai bine de un secol. Recent, statuia a fost data jos pentru reconditionare, iar custodele Robert Shure a profitat de ocazie pentru a verifica un zvon care spunea ca in statuie s-ar afla ascuns un mesaj vechi de peste 100 de ani. El a introdus o camera video atasata la o fibra optica intr-o fisura din capul leului si a descoperit ca acolo se afla, intr-adevar, o cutie.

Acum, Shure incearca sa-si dea seama cum poate sa scoata cutia de acolo, iar Societatea Bostonului spera sa relizeze acest lucru saptamana viitoare.

De-a lungul timpului au existat mai multe zvonuri cu privire la existenta acestei capsule. Societatea Bostonului s-a referit chiar la un articol din Boston Globe, publicat in 1901 cu titlul: „Leul si unicornul: o cutie de cupru va fi introdusa in capul Regelui Bestiilor”. In articol se afirma ca o cutie de cupru, care tocmai fusese construita atunci, urma sa fie ascunsa in statuie. Tot in articol se spunea ca acea cutie contine „contributii din partea statului si ale oficialilor orasului, ziare din Boston, numele celui care a construi statuia si altii, care vor starni interesul atunci cand cutia va fi deschisa, multi ani de acum incolo”.

Societatea Bostonului spune ca banuieste ca in cutie s-ar putea afla scrisori sigilate de la oameni de vaza ai orasului, dar si butoni de camasa care au apartinut lui Teddy Roosevelt si Rutherford B. Hayes.

In ciuda detaliilor din acest articol, a fost o surpriza pentru toata lumea cand s-a descoperit aceasta cutie.