SURSE: Care este rezultatul EXPERTIZEI în dosarul lui Victor Ponta. Documentul, pe masa DNA

Expertiza realizată în dosarul premierului Victor Ponta a ajuns pe masa DNA şi arată că prejudiciul în acest caz este 0, susţin surse citate de România TV. Procurorul care instrumentează dosarul Rovinari-Turceni, în care este cercetat şi Ponta, a revenit luni din concediu.

17 aug. 2015, 14:36
SURSE: Care este rezultatul EXPERTIZEI în dosarul lui Victor Ponta. Documentul, pe masa DNA

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare în dosarul Rovinari-Turceni, în care este urmărit penal, alături de Dan Şova.

În iulie, când a fost la DNA, Victor Ponta declara că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, atunci când va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosar.

„Procurorul a dispus — și e foarte bine — o expertiză financiar-contabilă și ne vedem când e gata, în august”, spunea Victor Ponta.

Procurorul care instrumentează cazul, Jean Uncheşelu, s-a întors luni din concediu şi reia verificările.

Potrivit România TV, la dosar a fost adăugată şi expertiza financiar-contabilă, care arată că nu a existat un prejudiciu produs statului.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, în cârje la DNA: Revin în august, când va fi gata expertiza financiar – contabilă

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte „însemnată” din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.