SURSE. Cine ar putea fi noul ministru al Apărării Naţionale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că marţi va avea loc o şedinţă lărgită a partidului, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apărării, după ce Adrian Ţuţuianu a demisionat. Pe masa şefului PSD sunt în acest moment două nume care urmează să fie prezentate în Biroul Politic Naţional.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 10:13
SURSE. Cine ar putea fi noul ministru al Apărării Naţionale

Conducerea restrânsă a PSD se reuneşte marţi pentru a decide cine va ocupa portofoliul de la Ministerul Apărării. Potrivit unor surse politice citate de România TV, Mihai Weber sau Gabriel Vlase ar putea prelua conducerea MApN.

MIHAI WEBER este deputat PSD de Gorj, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe.

Weber, în vârstă de 52 de ani, are un certificat de absolvire in politica si diplomatie la Institutul Diplomatic Roman, precum si un atestat de „securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor.

GABRIEL PETRU VLASE este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Originar din Bacău, Gabriel Vlase este cunoscut în mediul politic drept unul dintre apropiații lui Viorel Hrebenciuc.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că „sunt bani pentru salarii”, dar „cineva” din MApN „a avut imaginaţie”.