Surse: Dacian Cioloş pregăteşte prima remaniere a guvernului tehnocrat. Care sunt miniştrii vizaţi

Sursele politice citate de România TV arată că Dacian Cioloş urmează să facă o remaniere serioasă. Premierul va decapita nu mai puţin de cinci miniştri din actualul cabinet.

28 mart. 2016, 07:28
Surse: Dacian Cioloş pregăteşte prima remaniere a guvernului tehnocrat. Care sunt miniştrii vizaţi

Primul pe lista remaniaţilor este ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu. Gestionarea defectuoasă a cazului copiilor cu sindrom hemolitic-uremic este principala problemă care i se reproşează. De altfel, ministru şi-a asumat în plenul Senatului problemele de comunicare în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

Cel de-al doilea ministru care urmează să părăsească guvernul Cioloş este cel de la Justiţie, care a gafat în privinţa ordonanţei de urgenţă privind interceptările.

De asemenea, ministerul mediului şi cel al fondurilor europene vor rămâne fără actualii şefi. Potrivit analiştilor politici şi oamenilor de comunicare din zona politică aceştia au fost mai mult absenţi în cele patru luni de guvernare.

„Sunt miniștri care, pur și simplu, nu există în spațiul public. De câte ori ați auzit vorbindu-se despre doamna ministru Cristiana Pașca-Palmer? În cazul în care nu știați, este ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor”, spunea pentru România TV fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea.

Anca Paliu Dragu, ministrul Finanţelor, completează lista celor posibil emaniaţi.

Citeşte şi: Iohannis cere explicaţii despre criza bebeluşilor din Argeş. Cioloş: Mi se pare normal să fie la curent VIDEO