Surse: Iohannis a discutat marţi cu Sevil Shhaideh. Dragnea a aflat de la aceasta că nu va fi desemnată

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut, marţi dimineaţă, o discuţie cu Sevil Shhaideh, căreia i-a transmis că nu va fi desemnată. Liderul PSD Liviu Dragnea a aflat de la aceasta despre refuzul şefului statului de a da curs propunerii PSD-ALDE de premier, cu câteva minute înainte de anunţul oficial.

27 dec. 2016, 12:21
Surse: Iohannis a discutat marţi cu Sevil Shhaideh. Dragnea a aflat de la aceasta că nu va fi desemnată

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi dimineaţă o discuţie cu Sevil Shhaideh, au precizat, pentru Mediafax, surse politice. Sursele citate au menţionat că şeful statului i-a transmis lui Shhaideh că refuză desemnarea sa.

Aceleaşi surse au mai arătat că preşedintele PSD Liviu Dragnea nu a aflat de la Iohannis despre refuz, ci de la Shhaideh, cu câteva minute înainte de anunţul oficial făcut de Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier. „Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”, a declarat preşedintele.

CITEŞTE ŞI: Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de urgenţă după refuzul lui Iohannis. Liderul PSD face declaraţii la ora 16.00