Surse: Ministrul Muncii şi ministrul Agriculturii urmează să plece din cabinetul Cioloş

Surse politice citate de România TV arată că se pregăteşte remanierea ministrului Muncii, Ana Costea, iar ministrul Agriculturii are zilele numărate în Guvernul Cioloş.

04 apr. 2016, 10:07
Surse: Ministrul Muncii şi ministrul Agriculturii urmează să plece din cabinetul Cioloş

Primul ministru remaniat din Guvernul Cioloş ar putea fi Ana Costea, conform surselor citate de România TV. Se pare că unul din motivele pentru care ar putea fi debarcată este legea salarizării.

De asemenea, pe lista miniştrilor care se află pe lista neagră se află şi ministrul Agriculturii. Cei doi miniştri ar putea pleca din Guvern, imediat după Paşti, au declarat pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că nu va fi vorba de o revocare din funcţie, ci cel mai probabil de demisii.

Potrivit surselor citate, au existat nemulţumiri din partea premierului faţă de cei doi miniştri, privind activitatea curentă.

În ceea ce o priveşte pe Ana Costea, nemulţumirile au apărut în legătură cu modul în care aceasta a gestionat procesul de elaborare a Legii salarizării publice. Lui Achim Irimescu i se impută declaraţiile recente făcute fără consultarea şi fără acordul Guvernului, au relatat aceleaşi surse.

Sursele citate au mai spus că plecarea Anei Costea este aproape o certitudine, în timp ce în privinţa lui Irimescu se mai poartă discuţii.

Potrivit celor mai recente informaţii dinspre Executiv Legea salarizării făcută de Ponta este nesustenabilă, iar Guvernul Cioloş ar vrea să schimbe din temelii această lege. 

Citeşte şi:  Există trei variante ale LEGII SALARIZĂRII. Premierul se întâlneşte marţi cu miniştrii

Surse guvernamentale declaraseră pentru Profit.ro că Guvernul a propus sindicatelor o formulă de majorare a salariilor bugetarilor în medie cu 19%, dar cu o condiţie dură, şi anume limitarea drastică a ritmului de creştere a salariului minim brut, cu tranşe anuale de câte 25 de lei, astfel încât acesta să ajungă la 1.350 lei doar în 2020.

Citeşte şi: Cioloş: Abordarea Guvenului Ponta în privinţa creşterilor salariale nu este realistă din punct de vedere al resurselor

Premierul a adăugat că s-a întârziat prezentarea acestui proiect întrucât actualul Guvern a considerat că abordarea Executivului anterior în privinţa creşterilor salariale nu era realistă din punct de vedere al resurselor bugetare.