Surse naturale de vitamina D. Ce să consumi când nu e soare afară

Ne-am obisnuit sa credem ca ne putem lua vitamina D in urma expunerii la soare, insa exista si alte surse minunate de vitamina D in afara de razele solare si carne. Ca orice alte vitamine si minerale, vitamina D joaca un rol crucial in multe functii importante ale corpului. Si, pentru a evita diverse probleme de sanatate, trebuie sa avem grija sa-i furnizam cantitatea optima din aceasta vitamina.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 20:27
Surse naturale de vitamina D. Ce să consumi când nu e soare afară

Prea putina vitamina D duce la slabirea oaselor, la scleroza, la slabirea musculaturii, depresie si chiar cancer. In afara de expunerea zilnica la soare pentru 10-15 minute, ia in calcul incorporarea urmatoarelor alimente in dieta zilnica astfel incat sa-i oferi corpului pretioasa vitamina D. 

  1. Tofu

Tofu este una dintre cele mai bune surse de vitamina D. O ceasca de tofu contine 39% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina D si, in plus, este bogata in proteine si calciu. 

     2. Lactatele

Laptele de vaca sau de capra sunt o alta sursa excelenta de vitamina D. Laptele de vaca ii furnizeaza organismului in jur de 50% din necesarul zilnic recomandat de vitamina D, iar cel de capra in jur de 31%. Mai mult, laptele organic contine si calciu care este de nepretuit pentru sanatatea oaselor. In afara de lapte mai poti consuma branza, unt, iaurt si kefir.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.