Surse: Se pregăteşte debarcarea lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Care sunt scenariile în coaliţie

Sorin Grindeanu s-ar putea să nu mai "prindă paltonul" la Palatul Victoria. Potrivit unor surse, mai mulţi miniştrii din coaliţie se pregătesc să demisioneze şi se plâng deja de activitatea premierului. Prin această mişcare se intenţionează schimbarea premierului. În plus, miniştrii ALDE îl acuză pe Grindeanu că îi desconsideră, dar există suspiciuni şi că acesta este apropiat de Klaus Iohannis.

26 mai 2017, 16:51
Surse: Se pregăteşte debarcarea lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Care sunt scenariile în coaliţie

Liviu Dragnea spunea la România TV că Guvernul nu funcționează la viteza pe care și-ar dori-o, făcând referire la o posibilă remaniere.

Vineri, miniștrii ALDE au fost puși la partid să scrie evaluări în care să dea detalii despre activitatea Guvernului. Cei patru oameni ai lui Tăriceanu din Guvern s-au plâns că Sorin Grindeanu nu-și consultă miniștrii când ia anumite decizii, că nu-și trimite oamenii la comisiile parlamentare să urmărească traseul legilor și că a trimis la Parlament proiecte legislative fără o consultare prealabilă în Guvern.

Citeşte şi: Vosganian: Miniştrii ALDE nu au manifestat nicio nemulţumire sau problemă de comunicare în cadrul Cabinetului

Această știre este o bombă pentru că arată că problema nu ar fi miniștrii, ci chiar premierul, și dacă celor patru li se adaugă încă trei de la PSD se ajunge la o informație-cheie care se vehicula pe culoarele puterii: ne referim la scenariul în care șapte miniștri din Guvern își vor da demisia lăsându-l în offside pe Sorin Grindeanu, mai precis impunând schimbarea premierului, arată dcnews.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre SIPA: Cred că se vor mai desecretiza rapoarte. Arhiva nu trebuie să fie distrusă

“Dragnea si Tariceanu ar da orice sa-l schimbe pe Grindeanu. Nu o pot face fara Iohannis si neavnd nici un semnal de la presedinte au inceput sa-l atace, sa-l ameninte. Din cate stiu nu a existat vreo discutie cu cei patru ministri care s-ar fi dus sa se planga la Drangea. Nu s-au dus, n-au personalitatea necesara. Nu sunt capabili sa faca jocuri politice decat daca sunt pusi. Au aruncat aceasta informatie pe piata pentru ca vor mai mult sa-l sperie pe Grindeanu. Dar asta va contribui la ruperea relatiilor pe termen mediu. O joaca prost, vor sa-l sperie si-l pun in garda”, a declarat pentru HotNews.ro o sursa apropiata de liderii PSD si ALDE. Alte doua surse au confirmat intentia lui Dragnea de a-l schimba pe Sorin Grindeanu, cu precizarea ca fara acordul lui Klaus Iohannis nu vor putea face acest lucru.

Citeşte şi:  Analiză. Evoluţia discursului public al „premierului din umbră” Liviu Dragnea şi ştampila de care nu reuşeşte să scape PSD

Un lider PSD a declarat insa pentru HotNews.ro ca Liviu Dragnea se va limita doar la schimbarea unor ministri. “Remaniere in prima jumatate din iunie, cam patru sau cinci ministri. Grindeanu ramane. Aparare, transporturi, educatie, finante, IMM-uri, interne. Remaniere este justificata, sunt slabi ministri care urmeaza sa fie schimbati. Daca se face, o sa-l schimbe si pe Tudorel Toader de la justitie”, sustine sursa citata.