Suspecta în cazul femeii ameninţate în staţia de metrou Unirii a fost prinsă. Au fost depuse mai multe plângeri la poliţie

Femeia suspecată în cazul amenintărilor de la metrou de vineri a fost prinsă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei Diana Sarca. Suspecta a fost depistată în jurul orei 10.55, în zona staţiei de metrou Pipera, la suprafaţă. Sarca a mai precizat că se fac verificări şi într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat că a fost ameninţată la staţia de metrou Pipera.

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 10:36

UPDATE: Alte trei persoane au sesizat poliţiştii reclamând că au fost ameninţate la metrou, din audieri conturându-se ipoteza potrivit căreia persoana care ar fi avut un limbaj ameninţător este aceeaşi cu cea identificată vineri, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au precizat că, drept urmare a mediatizării cazului de ameninţare de la staţia de metrou Unirii 2, alte trei persoane au transmis sesizări.

Din audieri şi investigaţii, poliţiştii au conturat ipoteza că, şi în aceste cazuri, persoana care ar fi avut un limbaj ameninţător este aceeaşi cu cea identificată vineri şi care, în prezent, se află în investigaţii la o unitate spitalicească.

Sesizările formulate, ulterior mediatizării cazului, au fost depuse de către două femei şi un tânăr, care au interacţionat cu persoana în cauză.

 

„În fiecare caz a fost vorba strict de cuvinte ameninţătoare, nefiind înregistrat vreun contact fizic între persoanele care au formulat sesizările şi femeia în cauză”, arată IGPR.

Una din sesizari a fost transmisă on-line, o persoană a contactat secţia de poliţie pe raza căreia domiciliază, iar cea de-a treia s-a adresat Poliţiei Metrou.

Femeia acuzată că ar fi ameninţat, vineri dimineaţă, o persoană, la metrou, a spus la ieşirea de la audierile de la Poliţia Metrou că ea nu a avut nicio intenţie să facă nimănui rău şi că nu are probleme psihice.

„Am rugat-o frumos, că vomitam. Nu ştiu de ce a făcut plângere. Am un copil bolnav în spital. O rugam să se dea din faţa mea, că voiam să vomit. Nu am avut niciodată probleme psihice. Am terminat liceul real. Nu i-am zis nimic. Să vină înaintea mea să spună ce i-am zis”, a spus femeia, la ieşirea din unitatea Poliţia Metrou.

Vineri, două femei au anunţat autorităţile că au fost ameninţate la metrou de o persoană necunoscută. Prima sesizare a fost făcută la ora 10.00, o femeie reclamând că a fost ameninţată la staţia de metrou Unirii 2.

Un nou incident grav vineri la metrou. O femeie a reclamat la serviciul de urgenţă 112 că a fost ameninţată de o persoană necunoscută. Incidentul s-a produs în staţia de metrou Unirii. Zeci de poliţişti au pornit imediat în căutarea suspectei. După aproximativ o oră de la sesizarea incidentului la serviciul de urgenţă 112, suspecta a fost prinsă.

„Suspecta a fost depistată. A fost găsită de colegi în jurul orei 10.55, în zona staţiei de metrou Pipera, la suprafaţă. În acest moment se află la audieri pentru a se stabili cauza, împrejurările care au determinat-o să facă acest gest, de a-i adresa cuvinte de ameninţare unei altei persoane  (…) Nu a existat un contact fizic între cele două femei, doar ameninţare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei Diana Sarca.

Citeşte şi Detalii despre femeia care a ameninţat la metrou. Vezi cine este şi cum a reacţionat victima

De asemenea, poliţiştii fac verificări într-un alt caz, după ce o femeie a reclamat Metrorex că a fost ameninţată vineri în staţia de metrou Pipera, anchetatorii încercând să stabilească dacă este vorba despre aceeaşi agresoare.

„Ne dorim linişte şi îi asigurăm pe cetăţeni că suntem la datorie tot timpul şi să se adreseze cu încredere Poliţiei”, a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi Decizie de ultima oră a conducerii Metrorex după incidentele de vineri din staţiile de metrou Unirii şi Pipera