Suspectul atacului cu colet-capcană din Austin s-a detonat

Suspectul în cazul atentatelor cu colete-capcană a murit după ce a detonat încărcătura pe care o avea pe el, au informat surse din Poliţia din Austin.

21 mart. 2018, 10:56

Bărbatul a acţionat dispozitivul exploziv când a văzut ofiţeri de poliţie îndreptându-se spre maşina în care se afla pe o autostradă, în apropiere de Round Rock, o zonă din Austin.

Agenţii FBI au informat că au deschis o anchetă în acest caz. Bărbatul trimisese cel puţin patru colete-capcană.

Noul incident survine după patru atacuri cu bombă în Austin şi altul în Schertz, la 104 kilometri spre sud. Marţi seara, poliţia din Austin a folosit imagini dintr-un magazin FedEx de pe o autostradă aflată la zona de sud, în Austin, potrivit bbc.com.

Citeşte şi Un bărbat a fost rănit grav după explozia unui colet în oraşul american Austin

În primele ore ale dimineţii de miercuri, poliţia şi ofiţerii federali au ocupat poziţii înj jurul unei parcări aparţinând hotelului Round Rock.

În timp ce aşteptau sosirea echipelor de poliţie, maşina în care se afla suspectul a pornit brusc, iar poliţiştii au plecat în urmărirea lui.

Când suspectul a văzut că este urmărit şi că poliţiştii se apropiaseră de el, atunci a detonat o bombă şi a rănit un ofiţer de poliţie, în timp ce altul a deschis focul asupra suspectului.

Ulterior, poliţia a confirmat că suspectul a decedat în urma exploziei dispozitivului pe care îl avea asupra lui.