Suspiciuni de fraudă la EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesorii de la o şcoală din Gorj, audiaţi

Audieri pe bandă rulantă în cazul suspiciunilor de fraudă de la o şcoală din Gorj. Unul dintre profesorii supraveghetori a recunoscut în faţa ofiţerilor DGA că a permis elevilor să vorbească între ei. Anchetatorii susţin că în anumite clase, profesorii au oferit şi răspunsurile. De aceea, DVD-urile camerelor de supraveghere sunt verificate unul câte unul.

08 iul. 2014, 14:07
Suspiciuni de fraudă la EVALUARE NAŢIONALĂ. Profesorii de la o şcoală din Gorj, audiaţi

Audierile de la Direcţia Generală Anticorupţie din Târgu Jiu au continuat marţi cu profesorii de la Grupul Şcolar unde se bănuieşte că s-a fraudat examenul de Evaluare Naţională, potrivit România TV. Directoarea, chemată şi ea la audieri, exclude orice idee de fraudare.

Dacă se frauda, luau note de 10, iar copiii intrau la licee bune, dar la noi notele au fost de la 5„, a declarat directorul Grupului Şcolar Industrial Bustuchin, Claudia Perescu.

Surpriza a venit de la unul dintre profesorii supraveghetori. Ioan Pană, profesor de matematică, a fost asistent într-o sală în care s-a desfăşurat examenul de la Evaluarea Naţională la Bustuchin. Pentru audieri el a venit direct din concediu. În faţa ofiţerilor DGA, el a recunoscut că li s-a permis elevilor să vorbească între ei şi să se inspire unul de la celălalt, ca să nu se inhibe.

Luni, 36 de elevi au fost audiati ca martori în acest dosar. În paralel, IPJ Gorj a cerut înregistrările video de la toate centrele de examen din Gorj, iar la o şcoală din Târgu Jiu, săptămâna trecută s-a dispus percheziţie informatică.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Vezi NOTELE DE ADMITERE pe fiecare judeţ. AICI ai REZULTATELE FINALE de la CAPACITATE