Suspiciuni de gripă aviară în judeţul Constanţa. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 50

O nouă suspiciune de gripă aviară a fost depistată la o gospodărie din judeţul Constanţa, iar cu acest prilej cele 27 de păsări au fost sacrificate, fiind făcută şi o dezinfecţie. În total, numărul cazurilor de gripă aviară din judeţ, atât la păsări sălbatice, cât şi la cele domestice se apropie de 50.

RomaniaTV.net
27 feb. 2017, 15:18
Suspiciuni de gripă aviară în judeţul Constanţa. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 50

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute a apărut o suspicipune de gripă aviară la păsări domestice în localitatea Almalău, în baza buletinelor de analiză emise de LSVSA Constanţa. Acesta ar fi cel de-al cincilea caz de gripă aviară la păsări domestice, dacă suspiciunea se va confirma, primele patru fiind depistate în aceeaşi localitate, în ultimele două săptămâni.

Astfel, după apariţia acestei ultime suspiciuni, autorităţile au sacrificat cele 27 de păsări din gospodăria respectivă şi au făcut o dezinfecţie. De asemenea, specialiştii au recoltat eşantioane din alte 14 exploataţii cu păsări din localitatea Almalău, pentru monitorizarea gripei aviare.

De asemenea, au fost trimise probe reprezentative către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti în vederea stabilirii diagnosticului.

Reprezentanţii DSVSA spun că în judeţul Constanţa au fost confirmate, până în prezent, 47 de cazuri de gripă aviară, atât la păsări sălbatice, cât şi la domestice, şi mai este şi această suspiciune.

Totodată, rămân în vigoare măsurile dispuse şi întreprinse de ANSVSA, odată cu declararea focarelor de influenţă aviară, mai precizează sursa citată.

Citeşte şi Un nou focar de GRIPĂ AVIARĂ confirmat în Capitală. Ce măsuri au luat autorităţile