Zeci de argeşeni s-au trezit că au de plătit rate pentru CREDITE FALSE

O angajată de la Primăria Ţiţeşti, judeţul Argeş, şi doi salariaţi ai cooperativei de credit din localitate sunt cercetaţi după ce 38 de persoane din mai multe localităţi din Argeş au depus plângeri la Poliţie în care reclamă că în numele lor ar fi fost contractate mai multe credite, în baza unor acte false.

03 dec. 2013, 07:54
Zeci de argeşeni s-au trezit că au de plătit rate pentru CREDITE FALSE

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Câmpulung Muscel, Diana Bănăţeanu, 38 de persoane au depus plângeri la Poliţie, reclamând că în numele lor au fost contractate credite la o cooperativă din comuna Ţiţeşti, credite care nu au mai fost returnate, potrivit Mediafax.

Plângerile au fost înregistrate la mai multe unităţi de poliţie, iar anchetatorii cercetează trei persoane, pentru înşelăciune şi fals, a precizat Diana Bănăţeanu.

Ea a spus că este posibil ca toate dosarele să fie conexate. Întrebată dacă printre cei cercetaţi se numără angajaţi ai cooperativei de credite, Diana Bănăţeanu a spus că „în mod cert” este vorba şi despre angajaţi ai cooperativei, fără de care creditele cu acte false nu ar fi putut fi acordate.

Conform unor surse din Primăria Ţiţeşti, una dintre persoanele care sunt cercetate în acest dosar este o femeie care lucrează de mai mulţi ani ca referent la primăria din localitate. Aceleaşi surse susţin că femeia spune că este nevinovată şi că semnătura sa nu apare pe niciunul dintre documentele în baza cărora au fost contractate creditele nereturnate, luate cu acte false.

Până acum, anchetatorii nu au stabilit valoarea totală a prejudiciului în acest caz. Mulţi dintre cei în numele cărora au fost contractate creditele sunt vârstnici, care spun că nu au bani să returneze creditele pentru care ei nu au semnat.

Citeşte şi: RECORD la Braşov. Un pensionar, constrâns să plătească rate timp de 170 de ani