Sute de bucureşteni au adus un ultim omagiu regelui Mihai: „Ne-a lăsat singuri”

Sute de bucureşteni au mers în ultimele zile la Palatul Regal din Bucureşti pentru a aprinde lumânări şi a lăsa flori ca omagiu adus Regelui Mihai. În cartea de condoleanţe deschisă aici, zeci de oameni au lăsat mesaje Familiei Regale.

RomaniaTV.net
09 dec. 2017, 21:18
Sute de bucureşteni au adus un ultim omagiu regelui Mihai: „Ne-a lăsat singuri”

Oamenii au lăsat flori şi lumânări în faţa Palatului Regal. Totodată, bucureştenii au lăsat şi mesaje precum: „Majestate, te iubim!”, „Sincere condoleanţe”, „Totdeauna, Regele românilor”.

„Regele a fost o figură importantă în istoria ţării noastre. Era un exemplu de modestie, ne-a arătat de multe ori, prin discursuri, prin conduită, ce înseamnă respectul şi ce înseamnă să fii cu adevărat om. Ne-a lăsat singuri”, spune Diana.

Citeşte şi: Trupul Regelui Mihai I va fi purtat pe un afet de tun. Casa Regală a anunţat un nou program al funeraliilor

Rodica, din Bucureşti, a venit însoţită de fiul ei, Sebastian, în vârstă de 7 ani, pentru a aprinde o lumânare în memoria Majestăţii Sale „L-am adus şi pe băieţel, pentru că este important să înveţe măcar acum câte ceva despre Rege. I-am mai povestit câte ceva, dar nu foarte mult”.

„Ştiu că Regele Mihai a fost un rege bun şi drept”, a completat Sebatian.

Iulian, pensionar, consideră că România a pierdut o mare valoare: „A plecat Regele, am pierdut ce aveam mai important, am pierdut o mare valoare. Nu ştiu câţi realizează acest lucru”, transmite Mediafax.

Alţii bucureşteni au preferat să lase şi mesaje în cartea de condoleanţe.

„Regele Mihai înseamnă mult. Am transmis sincere condoleanţe pentru Casa Regală, am transmis faptul că Regele a fost nu doar un rege, ci şi un părinte pentru ţară. Am transmis faptul că îi doresc din suflet ca Dumnezeu să-i lumineze calea aşa cum el, prin toate pildele pe care le-a oferit, ne-a luminat nouă drumurile, aşa cum a putut. Cred că pildele lui vor dăinui veşnic aici şi, dacă fiecare poveteşte fiecare omului de lângă el ce a făcut Regele sau ce a încercat să facă, ce a însemnat ca om, şi că există repere morale în această lume destul de urâtă şi gri, atunci el va dăinui veşnic”, a spus Andreea, 23 de ani.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la reşedinţa sa din Elveţia, urmând să fie înmormântat pe 16 decembrie.