Sute de hectare cultivate cu porumb, compromise de ninsorile de săptămâna trecută

Câteva sute de hectare din localități buzoiene din Câmpia Bărăganului cultivate în această primăvară cu porumb au fost compromise de ninsorile de săptămâna trecută și vor trebui replantate, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Direcției Agricole Județene Buzău, Cosmin Florea.

25 apr. 2017, 09:00
Sute de hectare cultivate cu porumb, compromise de ninsorile de săptămâna trecută

Pagube provocate de precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare au mai fost semnalate la culturile de rapiță, precum și la plantațiile de viță de vie și de pomi fructiferi.

”Câteva sute de hectare cultivate cu porumb din localitățile Padina și Pogoanele vor fi întoarse, plantele abia au răsărit, iar porumbul rezistă sub stratul de zăpadă cel mult 24 de ore”, a precizat sursa citată.

Directorul DAJ Buzău a adăugat că ”s-au primit semnale privind pagube produse de vremea capricioasă și de la cultivatorii de rapiță, dar și de la specialiștii Stațiunii vini-viticole Pietroasele”.

”Sub greutatea zăpezii, lăstarii de rapiță s-au rupt și vor apărea boli, iar la vița de vie și pomii fructiferi din zona Săhăteni-Pietroasele mugurii de la pomii fructiferi și vița de vie în parte s-au necrozat. Este însă prematur să stabilim toate pagubele suferite de agricultori din cauza ninsorilor de săptămâna trecută, dar în câteva zile vom constitui o comisie care se va deplasa pe teren”, a mai declarat sursa citată.