Sute de ieşeni au rămas fără pensii şi alocaţii după ce poştaşul a fugit cu banii

Sute de oameni din localitatea Schitu Duca din judeţul Iaşi sunt disperaţi după ce poştaşul lor a fugit cu zeci de mii de lei. Oamenii au făcut coadă la Poliţie, cu speranţa că bărbatul care a fugit cu banii lor va fi prins.

23 nov. 2013, 08:51
Sute de ieşeni au rămas fără pensii şi alocaţii după ce poştaşul a fugit cu banii

Oamenii din comuna Schitu Duca nu şi-au mai primit pensiile şi alocaţiile de două luni, după ce poştaşul lor a dispărut cu aproximativ 30.000 de lei, potrivit România TV. „Am auzit că e plecat în altă ţară. Nu am bani de medicamente. Mor în casă, ce să fac? Stau şi aştept„, au declarat localnicii.

Supăraţi că au rămas fără bani, unii localnici s-au gândit să-şi facă singuri dreptate.

Primarul dă vina pe Compania Naţională a Poştei care a decis să închidă oficiul poştal din comună, iar toţi banii erau pe mâna poştaşului. „Dirigintele de la Poştă ţinea sub control evidenţa banilor. Factorul poştal avea obligaţia ca la ora 14.00 în fiecare zi să vină înapoi şi să spună cine a primit pensia şi cine nu„, a declarat primarul din comuna Schitu Duca, Mihai Mihalache.

Păgubiţii au făcut plângeri la poliţie, iar poştaşul este căutat de oamenii legii. Compania Naţională a Poştei Române i-a desfăcut contractul de muncă poştaşului fugar.

CITEŞTE ŞI: Tâlhărie în centrul Timişoarei. Un poştaş a fost jefuit de banii de pensii