Sute de INFRACTORI minori, lăsaţi NESUPRAVEGHEAŢI în centrele de reeducare

Situaţie revoltătoare creată de noul Cod Penal. Aproape 200 de infractori minori, care au fost transferaţi din puşcării în centre de reeducare, vor fi supravegheaţi doar de profesori. Mai mult, copiii pot pleca oricând din centru fără a primi pedepse aspre, ci doar un avertisment sau o mustrare.

03 feb. 2014, 08:21
Sute de INFRACTORI minori, lăsaţi NESUPRAVEGHEAŢI în centrele de reeducare

Sute de infractori minori ajung în aceste centre şi nu sunt păziţi în niciun fel. Cele două centre de reeducare din România nu au gardieni, copiii fiind supravegheaţi doar de profesori, potrivit România TV.

În cazul în care copiii părăsesc centrul, la întoarcere ei primesc pedepse cât se poate de mici, cum sunt un avertisment sau o mustrare.

O asociaţie pentru protecţia drepturilor omului în România a vizitat în urmă cu câteva luni unul din aceste centre, iar raportul subliniază probleme foarte serioase. De exemplu, în centru nu există un psihiatru, deşi sunt foarte mulţi copii cu probleme psihice. Mai mult, nu există un doctor, copiii fiind îngrijiţi de asistenţi.

Instanţele de judecată au dispus, în cursul zilei de sâmbătă, punerea în libertate a 122 persoane aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legale din noul Cod Penal şi ale noului Cod de Procedură Penală, informează un comunicat de presă al ANP. De asemenea, pentru 176 de deţinuţi a fost înlocuită pedeapsa închisorii cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, precizează sursa citată.