Sute de kilograme de carne, dulciuri şi sute de litri de bere EXPIRATE, găsite într-un magazin

250 de kilograme de carne, dulciuri şi sute de litri de bere, toate expirate, au fost găsite de poliţişti şi inspectorii sanitar-veterinari într-un magazin sătesc din Mehedinţi, care nici măcar nu avea autorizaţie de funcţionare. O parte dintre produse erau expuse la vânzare şi marfa putea oricând să ajungă pe mesele oamenilor, deşi nici măcar nu era etichetată. Magazinul a primit o amendă drastică.

19 apr. 2014, 07:22
Sute de kilograme de carne, dulciuri şi sute de litri de bere EXPIRATE, găsite într-un magazin

Inspectorii sanitari-veterinari au găsit la magazinul din Brezniţa de Motru mezeluri şi preparate din carne expirate sau depozitate în condiţii improprii. O zi mai târziu, în acelaşi magazin au mai fost descoperite alte 170 de kilograme de carne expirată. La prima vedere, carnea părea în regulă, numai că în urma testelor s-a descoperit că era de fapt stricată, potrivit România TV.

Toate produsele erau fără etichetă, fără ambalaj, produse care nu au putut fi identificate, în sensul de unde proveneau, erau depozitate în mod incorect, deci nu se respectau condiţiile de depozitare şi au fost supuse sechestrului„, a declarat Adriana Ganea, purtător de cuvânt DSV Mehedinţi.

Pe lângă carnea expirată, în magazin au fost găsiţi peste 300 de litri de bere ambalată în PET-uri, dar şi dulciuri care, dacă erau consumate, ar fi băgat oamenii în spital.

Magazinul nu avea nici măcar autorizaţie de funcţionare. Amenda s-a ridicat la 50.000 de lei, iar inspectorii sanitar-veterinari au început demersurile pentru închiderea definitivă.